Nosalty Logó

Muszaka 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Muszaka 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A muszakához

A besamelhez

A tetejére

Összesen 622 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A muszakához

A besamelhez

A tetejére

Összesen 3728 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A muszakához

A besamelhez

A tetejére

Összesen 85 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2396.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9815 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 622 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14380.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    3155 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    3625 mg
  • Nátrium
    6554 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2767.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    857 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    552 micro
  • β-karotin
    6279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    58887 micro
  • Lut-zea
    3593 micro
Összesen 3728 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1342 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

A muszakához

A besamelhez

A tetejére

Elkészítés

A muszakához

  1. A padlizsánokat felkarikázzuk, kb. 4-5 mm-es vastagságú karikákra. Besózzuk őket, és félrerakjuk 20 percre.
  2. A krumplikat héjastul megfőzzük, mint a rakott krumplihoz, és amikor megfőtt, lehámozzuk a héját, felkarikázzuk kb. 3-4 mm vastagságú karikákra.
  3. A padlizsánkarikákat kinyomkodjuk a levétől, és egy serpenyőben adagonként megsütjük, mindkét oldalukon kb. 2-2 percig, úgy, hogy piruljanak meg kissé. Kiszedjük őket papírtörlőre. (Egy-két kanál olívaolaj elég egy nagyobb lapos serpenyőbe, éppen csak szétmaszatolni az olajat az alján, és úgy sütni a padlizsánkarikákat, majd rögtön papírtörlöre rakni, hogy szívja le róla a felesleget. Majd a következő adag padlizsán előtt, ha elfogy az olaj, akor tenni újból.)
  4. Elkészítjük a húsos réteghez valót: egy serpenyőben olívaolajon megpároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát.
  5. Hozzáadjuk a darált marhahúst, jól átforgatjuk, hogy fehéredjen meg.
  6. Beledobjuk a fahéjat, és a fűszereket, (só, bors, oregánó) valamint a nádcukrot. Átforgatjuk.
  7. Ráöntjük a bort, nagyobb lángon sütjük kb. 4-5 percig, hogy az alkohol illanjon el. Mikor ez megtörtént, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, és mérsékeljük a lángot, valamint lefedjük. Így pároljuk kb. 15-20 percig, menet közben néha átkavarjuk. A 15. perc környékén levesszük a fedőt, és elpárologtatjuk a felesleges vizet, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, átkavarjuk vele.
  8. Elkészítjük a besamel öntetet: a vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd beleszórjuk a lisztet. Mindezt közepes lángon érdemes csinálni.
  9. Amikor a liszt benne van, két percig sütjük, és folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük a tejet. A tejjel felforraljuk, az első buborékokig. A kevergetésről ne feledkezzünk meg!
  10. Amikor buggyan egyet, beleszórjuk a sajtokat, a szerecsendiót, a fehérborsot, a fahéjat és a sót. Továbbkeverjük szorgalmasan, s addig meg se álljunk a főzésével, míg sűrű krémet nem kapunk, ez kb. 15 percet vesz igénybe. (Csalhatunk: ha túl sűrű, tejet öntünk hozzá, ha túl híg lett, akkor még sajtot.)
  11. Összeállítás: Egy tepsibe kis-közepes méretű tepsibe (az enyém 35X20-as volt,egy kicsit keskenyebb, éskb 5 cm-rel rövidebb tepsiben lehet, hogy kicsit formásabb szeleteket kapunk)a következőképen rétegezünk: a tepsi alját kissé megolajozzuk, majd kirakjuk a krumplikarikákkal. Ráteszünk egy húsréteget, arra pedig a padlizsánkarikák következnek. Erre újból húsréteg jön, majd a tetején elosztjuk a sajtos besamelt. A legvégén pedig megkoronázzuk reszelt feta sajttal.
  12. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Mikor kész, egy kissé hagyjuk meghűlni, hogy jobban szeletelhető legyen, ésfrissen sütött házi kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35X20X5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 63233
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 15.

Ajánló

Raki előtte, bor utána, és frissen sütött görög olívabogyós kenyér mellé (recept hamarosan)... Jó kis görög zene közben... Csak a tenger lenne közelebb! :-D pH besorolás: közepesen savasít

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ilyenkor nyár vége felé már erősen vágyódom Görögországba. Mivel idén sem fogunk tudni eljutni oda, mindenféle pótdolgokkal próbálom felidézni a hangulatot... A muszaka egyike az első ételeknek, amit természetesen kipróbáltunk, amikor ott jártunk. Itthon pedig el is készítettük, egy kis nosztalgiázás gyanánt. :) Megmondom őszintén, egy nagy probléma van csak vele, nem lehet megúszni a dolgot öt edény-tepsi-serpenyő alatt... Nem is beszélve az egyéb tálakról, és egyebekről. Érdemes egy jó kis ráérős időben elkészíteni (A görög emberek sem nagyon kapkodósak...), mert az eredmény aztán kárpótolja bőven az embert.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én is ugyanígy készítem, és nagyon szeretjük! Egyszer egy tv m?sorból jegyzeteltem fel a receptet, ami ugyanígy hangzott, és egy görög hölgy készítette. Köszi, hogy leírtad! :)

Törölt felhasználó

Kedves iceflower! Igyekeztünk minél autentikusabban elkészíteni, s ebben görög származású ismer?seink véleményét is kikértük, a szakácskönyvek tanulmányozása mellett. Végül ugyan kissé saját ízlésre formáltuk, de ez még kereten belül van!:)) Lehet bárányhússal is készíteni, vagy egy rész bárány a többi marha, s ebben az esetben egy kis római köményt is elvisel örömmel. Mi általában a feltöltött recept szerint sütjük. Örülök, hogy tetszik! Üdv: Mrs Smith

illesera

Sziasztok! Mekkora az a kis-közepes tepsi? köszi! era

Törölt felhasználó

Kedves Illés Era! No, itt valóban lebuktam, bevallom...:)) Ugyanis egyik éjszaka töltöttem fel a rceptet, amikor a család már aludt, s nem akartam csörömpölni a méricskéléssel, kés?bb meg a lustaságom legy?zött...:)) Bocsánat, most már le is ellen?riztem a tepsit utólag, én 35X20-as tepsit használtam, s a képen látható eredményt kaptam. Szerintem egy kicsit kisebb tepsivel lehet, hogy formásabb szeleteket kapunk, gondolok itt 5 cm-rel rövidebb, és kicsit keskenyebb tepsire. Ki is javítom mindjárt a receptben is! Még egyszer elnézést! A legjobbakat: Mrs Smith

illesera

Kedves Mrs Smith! Köszönöm szépen az infót! Nagyon tetszik a recepted, meg szeretném sütnI,és gondoltam, ha túl nagy tepsibe rakom, akkor kiszárad, ha meg túl kicsibe, akkor meg nem sül át rendesen! De így már mindent tudok, most már aztán bátran nekifoghatok! :))) p.s. ettem már elég sok helyen musakát, de valahogy íztelenek voltak, ( én még sosem készítettem), viszont a te recepted annyira jól f?szerezettnek t?nik, hogy szerintem ez lesz az igazi! Mégegyszer köszi szépen ! üdv era

Törölt felhasználó

No kedves Era, ez remélem elnyeri a tetszésed, majd kíváncsi leszek rá!:) Amikor sül, már érezni fogod az illatokból, hogy kellemes lesz.... Amúgy, ha teheted, szerezz be igazi fahéjat az Ázsia Bt-b?l, mert annak z íze és illata sokkal kellemesebb a húsokhoz, mint amit a boltban lehet kapni fahéjként, de amúgy kasszia. Azzal sem lesz rossz a recept, volt már nem egyszer, hogy azzal készítettem, de fahéjjal még egy árnyalattal finomabb. Ennek a receptnek a storyjában leírom a különbséget: http://www.nosalty.hu/lucknow-i_baranykormapilaf_recept_13945 A legjobbakat: Mrs Smith

nyamóka

Én kipróbáltam, mindenkinek nagyon tudom ajánlani, isteni finom! :)

Törölt felhasználó

Köszönjük kedves Éva az ajánlást!:)) Üdv: Mrs Smith

Gyermely2009

Kedves Mr.és Mrs.Smith!Olvastam a receptedet hozzávalóit és beindult az a bizonyos pavlovi reflex....Kicsit elakadtam a fahéjnál...Nem voltam még Görögországban így nem kóstolhattam a fenti ételt, nyugtassatok meg, hogy a fahéj nem fog kiérz?dni, csupán az összhatás lesz igazi.Nem mintha a fahéjjal gondom lenne, de eddig húsos ételhez még nem használtam.Válaszodat el?re is köszönöm! Üdv.Éva

Törölt felhasználó

:)))Kedves Gyermely2009! Megnyugtatlak, a fahéj csak annyira érz?dik, hogy teljesebb legyen az ízek összhatása. A fahéj önmagában nem édes hanem kissé csíp?s f?szer. Az illata, és a nálunk bevezetett használata - édességekhez pl. teszi azt, hogy az emberek az édes ízzel kötik össze a tudatukban. De tudod, érdemes néha egy kicsit félreraknunk ezt az el?ítéletet, csak jól járunk!:))) Ha esetleg bárányhússal tudod elkészíteni, akkor meg szinte kötelez? a használata!:)) Nyugodtan készítsd el, szerintem nem fogod megbánni! Utána várom kíváncsian a véleményed! A legjobbakat: Mrs Smith

Gyermely2009

Kedves Mrs.Smith! Köszönöm gyors válaszodat! Igazad van, a fahéj nálam gyümölcslevesek, almás ételek, sütemények, finom forralt borok f?szere. Környékünkön a bárányhús nehezen szerezhet? be, de jó kis marhahússal ki fogom próbálni a receptedet, és igérem beszámolok az eredményr?l.Ismételten köszönöm a segítségedet!! üdv.:Éva

egelkatalin

Kedves Mrs. Smith! Nagyon tetszik a recept, de van egy nagyon banális kérdésem: a padlizsánkarikákat olajon sütöd? Vagy valami teflon serpeny?ben olaj nélkül pirítod? Mert a padlizsán nekem mindig nagyon megszívja magát olajjal... Köszönöm! Kati

Törölt felhasználó

Kedves Egel Katalin! Igen, olívaolajon sütöm, pár kanál megy a teflonserpeny?be, és amikor elfogy, pótolom. Valóban egy kicsit hajlamos arra, hogy megszívja magát, de sütés után papírtörl?re rakom, az egy kicsit felitat bel?le, és a tepsiben mikor az egészet összeállítom, nem kell túl sokat alárakni, mert a padlizsánból is sül ki. Az egész végeredmény nem ad túl olajos ételt. Bátran próbáld ki! :)) A legjobbakat: Mrs Smith

egelkatalin

Nagyon köszi a gyors választ! Ma este ez lesz a vacsi. Kíváncsi vagyok, kis családom mit szól majd hozzá... Én már nagyon vágyom Görögországba, ezért a receptválasztás. Üdv, Kati

Törölt felhasználó

Én is kíváncsi leszek, hogy ízlett!:)) Azt hiszem rokonlelkek vagyunk akkor Görögországot illet?en...:DD Üdv: Mrs Smith

egelkatalin

Szia! A vacsi nagyon finom lett, bár a gyerekeim (1 és 3 évesek) köszönték, nem kértek bel?le. De a férjemnek nagyon ízlett, csinálhatok máskor is! :-) Üdv, Kati

Törölt felhasználó

Ennek igazán örülök kedves Egel Katalin! A gyerekeknél ne csodálkozz, az enyém is így volt eleinte, de mára már egészen megszokta a különlegesebb ízeket, f?szereket, mert sose er?ltettem neki, csak mindig annyit kértem, hogy kóstolja meg, és ha nem ízlik, félreteszem, ha ízlik, egyen. Majd id?vel mindig több és többféle kaját evett meg. A legjobbakat: Mrs Smith

Serci

Én a padlizsánkarikákat tepsiben sütöm a süt?ben, úgy jobban el lehet férni a többi edénnyel. Kettesben csináljuk az asszonnyal,mert egy embernek elég sok vele a macera!

Finimini

Itt van a megoldás! Köszönjük Sercinek! Az el?készített padlizsán karikákat vékonyan olajjal lekenni, süt?ben megsütni. Szuper! :D

Törölt felhasználó

Üdv Mr és Mrs Smith! Párom néhány hete kitalálta, h. amint lesz egy ráér?s, szabad esténk, készítsek neki muszakát. Egy emlék idéz?dött fel benne, jelesül kb egy éve már készítettem egyfajta muszakát, de a receptre persze nem emlékszem. Lehet buta a kérdés: van a törököknél is ugyanezen a néven étel? Mert nekem vmi olyasmi dereng, h. török muszakát készítettem :O (és római kömény egész biztosan volt benne)

Törölt felhasználó

Kedves Davila! Nem, nem buta a kérdés, igen, van török muszaka is. Biztos, hogy eltér kissé a görögt?l f?szerezésében. Teljesen lehetséges, hogy római kömény volt benne, azon sem ccsodálkoznék, ha egy kicsit csíp?s lenne. Sajnos azonban eredeti, igazi törökös ízesítés? receptet nem tudok. Ez a mi változatunk görög, és nagyon finom. ÁM! Javaslom, tegyétek fel Elifnek http://www.nosalty.hu/tekten_elif_szakacs_17993 ezt a kérést, ? a török szekciósunk, :) és nagyon remélem, hogy rárepül a témára...:DDDEngem is izgatna a téma, szerintem lennénk vele így egy páran! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Jelentem, a muszaka kedd este elkészült, kisebb eltérésekkel, de hálás köszönet érte ett?l függetlenül, mert isteni volt! Egy dolog zavart benne (kicsit rosszul is lettem vacsi után emiatt :O), nagyon felszívták a padlizsánkarikák a serpeny?ben való sütés közben az olajat, ez f?leg akkor látszott, mikor nem csekély zsíradék vigyorgott a kész muszakáról rám :( Talán legközelebb süt?ben fogom el?sütni a padilzsánt... (a török változat ügyében intézkedem :)

Törölt felhasználó

Kedves Davila! Örülök neki, hogy ilyen pozitívan nyilatkozol a receptr?l, annak ellenére, hogy a padlizsán kissé olajos lett. Azt lenne érdemes visszaellen?rizni, hogy a serpeny?ben hogyan sütötted a tojásgyümölcsöket. Egy-két kanál olívaolaj elég egy nagyobb lapos serpeny?be, éppen csak szétmaszatolni az olajat az alján, és úgy sütni a padlizsánkarikákat, majd rögtön papírtörlöre rakni, hogy szívja le róla a felesleget. Majd a következ? adag padlizsán el?tt, ha elfogy az olaj, akor tenni újból. Éppen most olvastam vissza a receptet, és meg kell mondjam, ennél a pontnál igen hanyag voltam, nem részleteztem, ezért elnézést kérek, mert így gondot okoztam Neked. Mindjárt pótolom a hiányosságomat! Mindenesetre remélem nem ment el a kedved, és máskor is elkészíted majd! A legjobbakat: Mrs Smith

kicsivik

Kedves Szurosp! Egyszer?en hibátlan! Tavaly egy hetet töltöttünk Görögországban, imádtunk ott lenni, és igyekeztünk végigkóstolni mindenféle görög ételspecialitást. Már az el?készül?désnél "nosztalgikus" hangulatom támadt, el is pepecseltem a f?zéssel, mosogatással és romeltakarítással majd 3 órát a konyhában, de nem bántam, mert a végeredmény magáért beszél. Egyedül a f?szerezésen változtattam, mivel volt egy pici zacskó f?szermixem kifejezetten muszaka készítéséhez (még a nyaralásból), de beleszagolva hiányoltam bel?le a fahéjat, így azt még tettem hozzá. Köszönet a fenséges lakomáért és az emlékek felidézéséért!

Törölt felhasználó

Kedves kicsivik! Igen-igen, látom Ti is elkaptátok azt a fonalat, amiért az ember imád a görögöknél nyaralni...:DDD Megmondom ?szintén, vagyok olyan üt?dött, hogy a f?zés-sütés közben még görög zenét is képes vagyok felrakni....:DDD Ráadásul a görögök nagyon szeretik, ha az ember igazán érdekl?dik az ételeik fel?l, s még esetleg néhány étel nevét is megtanulod az alapokon kívül... Akkor mindent eléd tálalnak!:)) Én is mire észbekaptam, Mr Smith már a konyhában volt, és a szakács mutogatta neki, mit hogy kell csinálni...:DDD Nagyon örülök, hogy megközelítettük a kintit a receptünkkel, és igazán köszönjük a visszajelzést! a legjobbakat: Mrs Smith

kicsivik

Igen-igen, Kedves Szurosp, majdhogynem gasztroturizmusba csaptunk át... Volt ott óriás fekete olívabogyó, polip töltve-rántva, tintahalból leves, mythos sör és finom borok, kaviárkrém és fetasajt, mézt?l, cukros sziruptól tocsogó nyalánkságok... Már a második nap reggelén kiszúrtunk egy tenyeres-talpas ürgét a belvárosban, pici puttonyos kocsija hátuljából árulta a reggeli halászatból nyakán maradt tenger gyümölcseit. Majdnem vettünk egy kisebb tintahalat, de még idejében megtudakoltuk a görög családba férjhez men? magyar idegenvezet? hölgyt?l, hogy nem olyan egyszer? ám a dolog: jól oda kell csapni valami keményhez a méreganyagok miatt, aztán valami egész bizarr módon kiszedni a szemét, a többszöri f?zésr?l ecetes vízben már ne is beszéljünk, nehogy rágós maradjon. Ezért inkább halat vettünk az öregt?l, szépen megpucolta ?ket. A másik fantasztikus élmény egy fügefához köt?dik, amit egy szomszédos településen fedeztünk fel. Rengeteg füge volt alatta, és a fán is, teleszedtük a hátizsákjainkat a zamatos gyümikkel, még 3-4 nap múlva is azt csipegettük reggeli joghurthoz, napközben, ebéd után desszertként a baklava mellé. Az volt a legcsodásabb, hogy végig tudtuk kóstolni a fügét mindegyik érettségi állapotában. Jaj, de visszamennék!

Törölt felhasználó

:))Jaj a szép emlékek...Egy pici faluban ültünk egy kafenionban a sarkon - szó szerint, a kávézó az utcasarkon volt, de olyan furán, hogy valahogy az út felett, és jött a halárus, és kiabálta fresko pszari....Mi meg csak néztünk, mert olyan másik világ volt az egész, egy eldugott kis falu a hegyen, Krétán, egy kis butikszer? bolttal, és megkérdezik amikor kártyával akarsz fizetni, hogy Visa vagy Eurocard...:DDD Imádtunk így csak ücsörögni, és figyelni, hogyan zajlik az élet, s mindig odajött valaki megkérdezni, honnan jöttünk, kik vagyunk stb...Nagyon szerettem! Ilyenkor már el kezd égni a talpam alatt a talaj, hogy de jó lenne elmenni megint... szinte honvágyam van oda, pedig nincs görög felmen?m...:DDD

Dóri

Kedves Mrs Smith ! Köszönet a reciért, ez valami mennyei lett ! Ma ez volt az ebéd és még életemben nem ettem ilyen finomat ! Az ilyen élményekért éri meg az oldalon regisztrálni és recepteket megosztani, na és a pozitív hozzászólások miatt is ! Még egyszer köszönöm : Dóri

Törölt felhasználó

Kedves dorka! Nagyon köszönjük a dícséretet! Az ilyen élményekért megéri ideírogatni, receptet beküldeni...:DD tényleg, nem viccelek!igazán jólesett! Örülök annak is igazán, hogy ízlett a muszaka! A legjobbat : Mrs Smith

illesera

Tökéletes recept, nagyon finom étel !!! köszönet érte ! :) Era

Timi

Sziasztok! Én is szoktam csinálni, de az én receptem szerint a padlizsánt meg kell forgatni lisztben és úgy olajon megsütni. A darált húshoz csak bors és só megy mint f?szer, hagyma ugyan úgy, de nem fehér hanem vörös bor és nem paradicsompüré hanem egy vagy két friss paradicsom felkockázva. A krumpli nyersen kerül a tepsi aljára. A besamelben pedig nincs sajt. Lehet hogy ezt a receptet is kipróbálom, mert most vásároltam be padlizsánból, mert kedvenc piacomon, most nagyon olcsó! Köszönjük a receptet! Timi

Kiruna

Kedves Mr and Mrs Smith! Csak röviden, fenomenális! Id?igényes, edénykoszolós, de hála a mosogatógépnek ez sem probléma :-) Egyszer?en isteni a recept. Marhahúsom nem volt, malacból lett, és fehérbor helyett vörös ment bele, de így is tökéletes lett. Köszönjük!

Törölt felhasználó

Kedves Kiruna! Örülök, hogy nem kellett megbánnod a visszamaradt mosatlan edényhalmot...:DDDD Köszönöm a visszajelzésedet! A legjobbakat: Mrs Smith

Hozzávalók

A muszakához

A besamelhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek