Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muszaka light

Muszaka light
Muszaka light
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vendégeink, akiket vacsorára vártunk, mind a ketten diétáznak. Így a krumplit és a besamelt ki kellett hagynom a receptből, de így is szuperül sikerült, nagyon finom lett a végeredmény.

hozzávalók / 6 adag

Darált hús elkészítése

Zöldségek előkészítése

Besamel helyett, összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Darált hús elkészítése

  1. Az apróra vágott vöröshagymához adjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymákat, és egy lábosban az olívaolajra dobjuk. Nem kell pirítani a hagymákat, rögtön tehetjük hozzá egy kavarás után a darált húst.
  2. Megsózzuk, hozzátesszük a szegfűborst és a babérleveleket, majd a kockákra vágott paradicsomokat, a vörösbort.
  3. A húst készre főzzük (elfőzzük a levet).

Zöldségek előkészítése

  1. A padlizsánokat és a cukkinikat vékony szeletekre vágjuk (győződjünk meg, hogy nem keserűek a zöldségek).
  2. A cukkinikat olívaolajjal bekent, sütőpapíros tepsibe fektetjük, és a sütőbe rakjuk, amíg a nedvességét elveszítik. Vigyázzunk, hogy meg ne égjenek. Lehet serpenyőben is csinálni.
  3. A szeletelt padlizsánokat megforgatjuk zabpehelylisztben.

Besamel helyett, összeállítás

  1. A tepsiben elkezdjük a rétegezést. Egy pici olívaolajjal kikent tepsibe először a padlizsánokat fektetjük le, majd jöhet egy adag elkészített darált húst, majd a cukkinik és a feta sajt. Újra padlizsán, hús, cukkini, feta sajt. A padlizsánrétegeket meg lehet egy nagyon-nagyon picit sózni (én nem sóztam, mert a feta sajt kellőképpen sós, mindenki szája íze szerint tegyen).
  2. Az utolsó mozzanat, hogy a joghurtot egy kicsi sóval, a tojásokkal összekeverjük, és leöntjük az egész egyveleget.
  3. Az első fél órában alufóliával letakart tepsiben sütjük a muszakát, majd a második fél órában már anélkül. Az utolsó 10 percben, amikor a szaft már nem rotyog az egész tetején, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és innentől kezdve, ha van grillfokozat a sütőben, azzal sütjük tovább. Ha egy nagyon picit állt, könnyebb szeletelni.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 797
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diétás rakott padlizsán, darált húsos rakott padlizsán, muszaka könnyebben

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

329
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
darált pulykahús 500 g
0 ízlés szerint
szegfűbors 1 kávéskanál
babérlevél 4 db
paradicsom 5 közepes db
vörösbor 60 ml
padlizsán 2 db
cukkini 3 közepes db
zabpehelyliszt 50 g
joghurt 250 g
0 ízlés szerint
tojás 2 db
feta sajt 80 g
sajt 50 g