Pecorino sajt

Pecorino sajt

Leírás

Eredetileg juhtejből készült olasz keménysajt, ma már tehén- és kecsketejből is előállítják. Itáliában alapvető élelmiszernek számít, nálunk kissé nehézkes a beszerzése. A pecorinónak több fajtája létezik, melyekből négy eredetvédett: Romano, Sardo, Siciliano, és Toscano. Az elnevezések a sajt származási, készítési helyére utalnak; aromájuk intenzitásában, állagukban is különböznek. A szardíniai pecorinónak létezik egy fajtája, amit csak erősebb gyomrú és idegzetű ínyencek fogyasztanak, mivel ebben élő lárvák nyüzsögnek. A pecorinót a parmezánhoz hasonlóan leginkább tésztaételekhez reszelve használják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen; hűtőben.

100g Pecorino sajt

fehérjetartalom

31 g

zsírtartalom

104024 g

szénhidráttartalom

3 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

pecorino sajt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1200 mg

Kalcium

1064 mg

Foszfor

760 mg

Magnézium

41 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

31 g

Zsír

telített zsírsav

17 g

egyszeresen telített zsírsav

7 g

koleszterin

104 g

ásványi anyagok

Kalcium

1064 mg

Magnézium

41 mg

Foszfor

760 mg

Nátrium

1200 mg

Cink

2 mg

Szelén

14 µg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Miből főzzek? – Ez a filléres főzelékek és gyümölcsös sütik...

Mindannyian szeretnénk egy fokkal tudatosabban táplálkozni, nem? Ennek kulcsa pedig elsősorban az alapanyagokban rejlik, amiket a konyhában használunk. A Nosalty csapatával ebben szeretnénk most mindenkinek segítséget nyújtani azáltal, hogy minden hónapban bemutatjuk az éppen aktuálisan termő/beszerezhető zöldségeket és gyümölcsöket, és a belőlük készíthető jobbnál jobb ételeket.

Nosalty

További cikkek