Pecorino sajt

Pecorino sajt

Leírás

Eredetileg juhtejből készült olasz keménysajt, ma már tehén- és kecsketejből is előállítják. Itáliában alapvető élelmiszernek számít, nálunk kissé nehézkes a beszerzése. A pecorinónak több fajtája létezik, melyekből négy eredetvédett: Romano, Sardo, Siciliano, és Toscano. Az elnevezések a sajt származási, készítési helyére utalnak; aromájuk intenzitásában, állagukban is különböznek. A szardíniai pecorinónak létezik egy fajtája, amit csak erősebb gyomrú és idegzetű ínyencek fogyasztanak, mivel ebben élő lárvák nyüzsögnek. A pecorinót a parmezánhoz hasonlóan leginkább tésztaételekhez reszelve használják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen; hűtőben.

75 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek