Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (2)

leírás

Eredetileg juhtejből készült olasz keménysajt, ma már tehén- és kecsketejből is előállítják. Itáliában alapvető élelmiszernek számít, nálunk kissé nehézkes a beszerzése. A pecorinónak több fajtája létezik, melyekből négy eredetvédett: Romano, Sardo, Siciliano, és Toscano. Az elnevezések a sajt származási, készítési helyére utalnak; aromájuk intenzitásában, állagukban is különböznek. A szardíniai pecorinónak létezik egy fajtája, amit csak erősebb gyomrú és idegzetű ínyencek fogyasztanak, mivel ebben élő lárvák nyüzsögnek.
A pecorinót a parmezánhoz hasonlóan leginkább tésztaételekhez reszelve használják.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen; hűtőben.

Pecorino sajt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Rehova Kata
        Miss Lemon / Rehova Kata Tue, 2013-04-16 11:37

        Kedves Marika!
        Nagyobb (elsősorban francia) áruházláncok polcain is előfordul, de sajtboltokban biztos kapható.
        Üdv:
        kata