r
Nosalty Logó

Muszaka tál

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
SPAR
Muszaka tál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

padlizsán

hús

Összesen 611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

padlizsán

hús

Összesen 2440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

padlizsán

hús

Összesen 91 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    180.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6705.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    2634 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    2065.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 2440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    416 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

padlizsán

hús

Elkészítés

padlizsán

  1. A padlizsánokat felkarikázzuk, megsózzuk, majd hagyjuk állni 10 percet. Konyhai papírtörlővel felitatjuk róluk a vizet. Borsozzuk, megszórjuk oregánóval.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  3. Az olajat felhevítjük, és megpirítjuk rajta a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, szintén átpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a fűszereket. Alaposan átkeverjük, majd beleöntjük a paradicsomot, a bulgurt és a vizet, majd addig főzzük, amíg a bulgur teljesen meg nem puhul.
  4. A kész fűszeres ragut a sült padlizsánkarikákkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 20483
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muszaka újragondolva.

Hozzávalók

padlizsán

hús

Címlapról ajánljuk

További cikkek