Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muszaka tál

Muszaka tál
Muszaka tál
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Muszaka újragondolva.

hozzávalók / 4 adag

padlizsán

hús

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat felkarikázzuk, megsózzuk, majd hagyjuk állni 10 percet. Konyhai papírtörlővel felitatjuk róluk a vizet. Borsozzuk, megszórjuk oregánóval.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  3. Az olajat felhevítjük, és megpirítjuk rajta a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, szintén átpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a fűszereket. Alaposan átkeverjük, majd beleöntjük a paradicsomot, a bulgurt és a vizet, majd addig főzzük, amíg a bulgur teljesen meg nem puhul.
  4. A kész fűszeres ragut a sült padlizsánkarikákkal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 455
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

moussaka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

612
padlizsán 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 tk
olívaolaj 2 ek
grana padano 10 dkg
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 db
darált marhahús 500 g
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 tk
fahéj 1 tk
szegfűszeg 3 db
konzerv paradicsom 400 g
bulgur 200 g
víz 500 ml