r
Nosalty Logó

Rizses lecsó

Fekete Melinda
Rizses lecsó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

439
Kalória
5.8g
Fehérje
36.7g
Szénhidrát
30.5g
Zsír
281.5g
Víz
22.5g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Elkészítés

Összesen 439 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Elkészítés

Összesen 1753 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Elkészítés

Összesen 113 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 439 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1126 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    451 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    406 micro
  • β-karotin
    2372 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2054 micro
Összesen 1753 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    498 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

Elkészítés

  1. Egy kevés olajon kiolvasztjuk a szalonna zsírját, majd hozzáadjuk az összevágott hagymát és üvegesre pároljuk, mikor ez megtörtént fűszerezzük sóval, borssal, fűszerköménnyel és pirospaprikával.
  2. A pörköltalapra rátesszük a felkockázott paradicsomot és a kicsumázott, karikákra vágott paprikát. Összekeverjük, felöntjük vízzel és lefedve félkészre főzzük.
  3. Hozzátesszük a rizst és újra felöntjük vízzel, majd lefedjük és addig főzzük így, míg minden megpuhul és elkészül az étel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Főzés módja: bográcsos

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika zamatos ízét. Laktató, mégis könnyed fogás, ami szalonna nélkül elkészítve teljesen vegán. További pozitívuma, hogy gyorsan, egy edényben elkészül, így a takarítással sem kell sokat bajlódni.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...