r
Nosalty Logó

Mega húsos szendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Mega húsos szendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A grillezett-rántott paprikához

A tapenade-hoz

A paradicsomos szószhoz

A szendvicshez

Összesen 2961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A grillezett-rántott paprikához

A tapenade-hoz

A paradicsomos szószhoz

A szendvicshez

Összesen 5916 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A grillezett-rántott paprikához

A tapenade-hoz

A paradicsomos szószhoz

A szendvicshez

Összesen 258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4405.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    2918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    5492 micro
  • β-crypt
    1392 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 2961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    154.6 g

Zsír

  • Összesen
    479.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8811.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    5836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    121 mg
  • C vitamin:
    767 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    10983 micro
  • β-crypt
    2784 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    2757 micro
Összesen 5916 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    613 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 258 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A grillezett-rántott paprikához

A tapenade-hoz

A paradicsomos szószhoz

A szendvicshez

Elkészítés

A grillezett-rántott paprikához

  1. A paprikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 250 fokon, kb. 20 perc alatt feketére sütjük. Lefedve hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, lehúzzuk a feketére sült héját, kimagozzuk, és szeletekre vágjuk.
  3. A szokásos módon bepanírozzuk, azaz először lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásokba, végül a panko morzsába.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd néhány perc alatt aranybarnára sütjük a paprikákat, végül félretesszük.

A tapenade-hoz

  1. A tapenade-hoz az alapanyagokat egy aprítógépbe dobjuk, majd krémesre zúzzuk az egészet.
  2. Hűtőben pihentetjük, míg elkészülünk a többi alapanyaggal.

A paradicsomos szószhoz

  1. Egy kisebb lábasba öntjük a sűrített paradicsomot, majd a fűszereket, majd rottyantunk rajta egyet, és félretesszük.

A szendvicshez

  1. A baconszeleteket egy száraz serpenyőben ropogósra sütjük, majd félretesszük.
  2. A bagett széleit levágjuk, majd hosszában félbevágjuk. Az alsó részébe halmozzuk a szeletekre vágott mozzarella sajtot, majd a baconhöz használt serpenyőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt picit megolvad, a szendvics felső része pedig ropogós nem lesz.
  3. Jöhet az építkezés: A félbehajtott érlelt tarjával kezdjük, majd a szalámival és a sonkával folytatjuk a sort. Jöhet rá néhány szelet feketeerdei sonka, majd az összetekert mortadellaszeletek.
  4. A szeletekre vágott gomolya sajttal folytatjuk, majd megkenjük a paradicsomos szósszal. Ezt követik a ropogós grillezett paprikák, majd némi szeletekre vágott jégsaláta és lila hagyma.
  5. A bagett felső részét megkenjük a tapenade-dal, majd elrendezzük rajta a sült baconszeleteket.
  6. Utolsó lépésként a bagett felső részét ráfordítjuk a megpakolt alsó részre, jól lenyomkodjuk, és fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2577
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szendvics! A szendvics! 5 féle hús, 2 féle sajt, tapenád, paradicsomos szósz, pankóba forgatott grillezett paprika és némi zöldség. Ez a mi Mega húsos szendvics receptünk! 

Hozzávalók

A grillezett-rántott paprikához

A tapenade-hoz

A paradicsomos szószhoz

A szendvicshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...