Feketeerdő sonka

Feketeerdő sonka

Leírás

Bükkfaforgáccsal füstölt száraz sonkaféleség, amely Németországból származik és több évszázados hagyományokra tekint vissza. A sonkát besózzák és fűszerezik, majd 2 hétre érni hagyják, ezután még 2 hét pihenés következik hűvösben. A füstölés 25 fokon történik és három hétig tart. A fekete erdei sonka pótolhat más száraz sonkákat receptekben. A boltokban szeletelve, védőgázas csomagolásban juthatunk hozzá a legkönnyebben. A füstöléshez felhasznált fa eltérhet a hagyományostól.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös, napfénytől védett, lehetőleg szellős helyen.

100g Feketeerdő sonka

fehérjetartalom

26 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

1 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

feketeerdő sonka?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

26 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek