Feketeerdő sonka

Bükkfaforgáccsal füstölt száraz sonkaféleség, amely Németországból származik és több évszázados hagyományokra tekint vissza. A sonkát besózzák és fűszerezik, majd 2 hétre érni hagyják, ezután még 2 hét pihenés következik hűvösben. A füstölés 25 fokon történik és három hétig tart. A fekete erdei sonka pótolhat más száraz sonkákat receptekben. A boltokban szeletelve, védőgázas csomagolásban juthatunk hozzá a legkönnyebben. A füstöléshez felhasznált fa eltérhet a hagyományostól.
Bármikor.
Száraz, hűvös, napfénytől védett, lehetőleg szellős helyen.
fehérjetartalom
26 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
1 g
víztartalom
0 g
fehérje
26 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Csavaros, citrusos, olasz, mázas, mézes? Minden van az alábbi listában, egy közös pont viszont akad: mind-mind fánk, amiről szó van!
NosaltyA mai menüben egy fanyar, aromás leves vezeti a sort, amit gyors tonhalas tészta követ, a cukorsokkot pedig egy nagy tálca kakaós sütemény biztosítja.
NosaltyA fánktól a monodesszertig, a klasszikustól a váratlanig: összegyűjtöttünk 11 cukrászdát, ahol ínycsiklandó finomságokkal hozzák lázba az érzékeinket Valentin-nap alkalmából.
Szász NóriVannak, akik sok éve így csinálják, mások viszont csakis a letisztult só-bors kombóra esküsznek: és te raksz a húslevesbe ilyen fűszert? Aranyló, sőt, egészségesebb lesz tőle!
Imádják az emberek a különleges édességet, mely még a dubai csokinál is népszerűbb lehet.
Ha te sem szereted a büdös hagymaszagot a lakásban, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a trükköt.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...