Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Avokádós-csirkés BLT szendvics házi majonézzel

Avokádós-csirkés BLT szendvics házi majonézzel
Avokádós-csirkés BLT szendvics házi majonézzel
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A BLT hagyományosan két szelet pirítós kenyér között bacon, saláta, paradicsom és majonéz. Ezt ütöttem fel egy kis pirított csirkével, avokádóval, és azzal, hogy nem a flakonból ment bele a majonéz. Elég jó lett. Mondjuk van benne bacon, szóval nehéz elrontani.

hozzávalók / 4 adag

csirke

avokádó

majonéz

szendvics

Szólj hozzá!

elkészítés

csirke

  1. Szeletekre vágjuk a csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis kakukkfűvel.
  2. Kevés olajon és nagy lángon pár perc alatt aranybarnára pirítjuk a húst. Csináljuk két részletben, hogy a hús ne kezdjen el levet ereszteni, és ne főjön a serpenyőben, hanem piruljon.
  3. A szendvics összeállítása előtt vágjuk csak darabokra.

avokádó

  1. Az avokádót vagy egy mozsárban összetörjük, vagy egy tálban villával szétnyomkodjuk, sóval, citrommal ízesítjük.
  2. Ez legyen az utolsó, amit a szendvics összeállítása előtt megcsinálunk, mert gyorsan oxidálódik.

majonéz

  1. Egy keverőtálban habverővel elkeverjük a tojássárgáját a citrommal, mustárral és sóval.
  2. Az olajat először cseppenként, majd nagyon vékony sugárban adjuk folyamatos keverés mellett a tojáshoz. A vége felé lehet bátrabban is öntögetni az olajat, az elején kell csak nagyon apránként adagolni.
  3. Ha az elején mégis túl sok olajat öntünk a tojáshoz, és nem jön létre az emulzió, vagy létrejön, de menet közben mégis szétesik, lehet korrigálni. Elölről kell kezdeni úgy, hogy ismét egy tojássárgáját teszünk egy tálba, és az elrontott tojásos olajat kezdjük ismét cseppenként az új tojáshoz adagolni. Viszont ha így járunk, akkor akár duplázhatjuk az olaj mennyiségét is.
  4. Sózzuk, esetleg borsozzuk.
  5. Belereszelhetünk egy fél gerezd fokhagymát, vagy süthetünk héjában fokhagymát, és belekeverhetjük a krémesre sült gerezdeket is.

szendvics

  1. Közepes-kis lángon pirítsuk meg a baconszeleteket, majd tegyük őket konyhai papírtörlőre, hogy leitassuk a felesleges zsírt.
  2. A zsemléket vágjuk félbe, a vágott felüket vajazzuk meg, és egy zsiradékmentes serpenyőben a vágott felüket süssük aranybarnára.
  3. Alulra tegyünk egy nagy kanállal az avokádókrémből, arra halmozzuk rá a csirkét, majd tegyünk minden szendvicsbe 3-3 szelet pirított bacont.
  4. A szendvics tetejét kenjük meg majonézzel, tegyünk rá a megmosott leszárított salátalevelekből, arra jöhetnek a paradicsomkarikák. A paradicsomra őröljünk frissen egy kis borsot.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 708
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

danigero

Mióta szakács: 2017.01.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: szendvics
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

avokádókrémes csirkés szendvics

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

977
csirkemell filé 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
avokádó 1 közepes db
0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 2 dl
mustár 1 teáskanál
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bacon 12 szelet
zsemle 4 db
vaj 5 dkg
paradicsom 2 nagy db
jégsaláta 1 közepes fej
bors 0 ízlés szerint