Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libanyakleves gazdagon Iluskától

Libanyakleves gazdagon Iluskától
Libanyakleves gazdagon Iluskától
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan mondják, nem jó nyakból levest főzni, viszont nagyon finom ízű leves lesz belőle. A férjem kifejezetten kedveli "lerágcsálni" a húst a csontról. Ne és a kutya is jót eszik belőle, mert neki is főzöm...... :-))))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízesítőnek én ezt használom: Házi ételízesítő Iluskától

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyakat alaposan megmossuk, majd fazékba tesszük, és 5-6 l vízzel odatesszük főni. Közben megtisztítjuk a zöldségeket. Mikor a leves felforrt, minden zöldséget beleteszünk. Kicsi lángra vesszük, fedővel takarjuk. Kb. 1 óra főzés után befűszerezzük (nem kell a habját leszedni).
  2. Lassan főzzük még másfél órát. Jól főljön meg a nyak. Az utolsó fél órában beletesszük a burgonyát is. Ha még szükséges, utána ízesítjük.
  3. Végezetül leszűrjük a levest. Csigatésztával tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
711 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

leves libából, libanyakleves sok zöldséggel, húsleves libából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

702
libaaprólék 1 kg
zeller 1 közepes db
karalábé 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
kelkáposzta 1 kis db
paradicsom 1 nagy db
tv paprika 1 közepes db
petrezselyem 1 teáskanál
lestyán 1 szál
zellerlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
szerecsendió 2 csipet
kakukkfű 1 kk
oregánó 1 kk
bazsalikom 0.5 teáskanál
kurkuma 1 kávéskanál
burgonya 3 közepes db
víz 5 l