Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csontleves

Csontleves
Csontleves
195 perc / előkészület: 15 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár héttel ezelőtt a közértben gyönyörű velőscsontot árultak. Nem tudtam ellenállni.
Egyre kell vigyázni: a velőt melegen kell megenni, különben a gyomrunk "lázadni" fog! Ebben az esetben egy kis pálinka segíthet!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A velőscsontok vágott felét alaposan bedörzsöljük sóval (így a főzés során benne marad a velő).
  2. Hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni a csontokat. Időnként lehabozzuk.
  3. Ha már nem habzik, belerakjuk a zöldségeket, a hagymákat, az egész paprikát és a fűszereket. Lassú tűzön kb. 2-3 óra alatt megfőzzük.
  4. A velős csontokból a velőt kiütjük, pirítóskenyérre tesszük, megsózzuk és melegen fogyasztjuk.
  5. A levest leszűrjük, tésztát főzünk bele és a zöldségekkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 99 932
elküldve: 7
receptkönyvben: 304
elkészítve: 18/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lmariann
lmariann Thu, 2016-01-28 20:02

Kb. mennyi vízben kell feltenni főni? Köszönöm a választ! :)

210
marha velőscsont 2 kg
karajcsont 60 dkg
sárgarépa 4 nagy db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
bors 2 kk
paprika 1 db
fokhagyma 6 gerezd
vöröshagyma 1 db
petrezselyem 1 csokor
snidling 2 ek
tészta 20 dkg