Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves Nerovedova konyhájából

Húsleves Nerovedova konyhájából
Húsleves Nerovedova konyhájából
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsleves nekem mindig az otthon melegét idézi. Otthon minden vasárnap délben húsleves került az asztalra, aminek az illata már reggeltől fogva belengte a konyhát. Ilyenkor összegyűltünk mindannyian az asztal körül... Azt hiszem, hogy ilyenkor igazán boldogok voltunk, hisz együtt voltunk... Büszkén viszem tovább ezt a családi hagyományt. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A leveshúst én gyakran kínálom második fogásként egy kis meggy-, alma- vagy paradicsomszósszal és főtt krumplival. Persze, ha csupán egy kis ecetes torma van hozzá, az sem utolsó... :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk. A répát és a zöldséget bevágjuk hosszában. A hagymán hagyjunk rajta egy réteget a héjából, mert az is színezi a levesünket.
  2. A húst sós vízben feltesszük főni. Fontos, hogy figyeljünk rá, hogy mikor kezd habozni, mert ha szétcsapja a habját, akkor zavaros lesz! Ha megjelenik a tetején a hab, akkor egy kis szűrővel merjük le róla.
  3. Ha már nem habzik, akkor beletesszük a zöldségeket, illetve a fűszereket (a borsot teatojásba tegyük).
  4. Hagyjuk felforrni a levest, de most is figyeljük, hogy ne kezdjen zubogni.
  5. Ha felforrt hagyjuk a levest gyöngyözni. A húsleves főzés egyik alapszabálya, hogy csak gyöngyözni szabad neki, mert akkor lesz szép és tiszta.
  6. Ha már a hús és a zöldségek is megpuhultak, jó a leves. A főzés ideje függ attól, hogy milyen fajta húst főzünk. (Egy öreg tyúk vagy kakas több órás program, míg egy fiatal sertés, vagy csirke csupán 1-2 óra. Ezért érdemes olykor egy villával megszúrni.)
  7. Egy csipesz segítségével szedjük ki óvatosan a zöldségeket és a húst, majd egy sűrű szűrővel szűrjük le a levest.
  8. Levestésztával még forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 518
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves, zöldséges házi húsleves, húsleves tésztával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

431
marhahús 40 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
burgonya 2 db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 kis db
paprika 1 db
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveles tészta 20 dkg
víz 2 l