r
Nosalty Logó

Húsleves Nerovedova konyhájából

NS
Húsleves Nerovedova konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

431
Kalória
27.7g
Fehérje
41.1g
Szénhidrát
17.5g
Zsír
773.4g
Víz
61g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1721 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    773.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1881 micro
  • β-karotin
    4565 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 431 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    3093.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1835 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7525 micro
  • β-karotin
    18258 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2061 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 1721 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk. A répát és a zöldséget bevágjuk hosszában. A hagymán hagyjunk rajta egy réteget a héjából, mert az is színezi a levesünket.
  2. A húst sós vízben feltesszük főni. Fontos, hogy figyeljünk rá, hogy mikor kezd habozni, mert ha szétcsapja a habját, akkor zavaros lesz! Ha megjelenik a tetején a hab, akkor egy kis szűrővel merjük le róla.
  3. Ha már nem habzik, akkor beletesszük a zöldségeket, illetve a fűszereket (a borsot teatojásba tegyük).
  4. Hagyjuk felforrni a levest, de most is figyeljük, hogy ne kezdjen zubogni.
  5. Ha felforrt hagyjuk a levest gyöngyözni. A húsleves főzés egyik alapszabálya, hogy csak gyöngyözni szabad neki, mert akkor lesz szép és tiszta.
  6. Ha már a hús és a zöldségek is megpuhultak, jó a leves. A főzés ideje függ attól, hogy milyen fajta húst főzünk. (Egy öreg tyúk vagy kakas több órás program, míg egy fiatal sertés, vagy csirke csupán 1-2 óra. Ezért érdemes olykor egy villával megszúrni.)
  7. Egy csipesz segítségével szedjük ki óvatosan a zöldségeket és a húst, majd egy sűrű szűrővel szűrjük le a levest.
  8. Levestésztával még forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 120 p

A húsleves nekem mindig az otthon melegét idézi. Otthon minden vasárnap délben húsleves került az asztalra, aminek az illata már reggeltől fogva belengte a konyhát. Ilyenkor összegyűltünk mindannyian az asztal körül... Azt hiszem, hogy ilyenkor igazán boldogok voltunk, hisz együtt voltunk... Büszkén viszem tovább ezt a családi hagyományt. :)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek