r
Nosalty Logó

Marhahúsleves cérnametélttel

Hobbychef
Marhahúsleves cérnametélttel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1022
Kalória
61.5g
Fehérje
182.5g
Szénhidrát
10.3g
Zsír
1511.2g
Víz
58.5g
Koleszterin
38.1g
Élelmi rost
40.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2046 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3767.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    182.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1511.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2028 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    613 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7991 micro
  • β-karotin
    20345 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2318 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 1022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7535.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    3242 mg
  • Nátrium
    2211 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    365 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

Víz

  • Összesen
    3022.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4056 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    564 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15981 micro
  • β-karotin
    40690 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4636 micro
  • Lut-zea
    3081 micro
Összesen 2046 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    393 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    114 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

  1. A húst és a csontot megmossuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répát, fehérrépát csíkokra vágjuk, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedeljük.
  2. A húst és a csontot egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, felforraljuk, a habját leszedjük, s lassú tűzön tovább főzzük. Beletesszük a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzzük.
  3. Közben megfőzzük a tésztát.
  4. Tálaláskor merünk a levesből, a zöldségekből, teszünk bele tésztát, egy darab húst, s egy chili paprikát. (A húst a végén tormával fogyasztom, a velős csontból kinyert velőt pedig később - vacsorára - fokhagymás pirítóssal, fehérborral teszem magamévá.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 90 p

Ez a leves annyira tartalmas, hogy egytálnak is fogyasztható.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek