Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos burgonyaleves ropogósokkal

Lazacos burgonyaleves ropogósokkal
Lazacos burgonyaleves ropogósokkal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ínycsiklandóan finom, melengető leves az ünnepekre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A leveskockát felforraljuk 1 liter vízben.
  2. Egy edényben vajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a finomra aprított póréhagymát, majd az aprított fokhagymát is. Finoman sózzuk-borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és beledobjuk a babérlevelet is.
  3. Jöhet az edénybe a felkockázott burgonya, és egy nagy keverés. Felöntjük a zöldségalaplével, és 15-20 percig főzzük lefedve.
  4. Közben a hámozott tökmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
  5. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, majd egy merőkanál levessel hőkiegyenlítést végzünk, végül sűrű keverés mellett visszaöntjük a levesbe.
  6. Kihalásszuk a babérlevelet, majd a szeletekre vágott lazac 2/3-át is hozzáadjuk a leveshez, majd forralunk egyet rajta.
  7. A kockákra vágott kétszersülttel, pirított tökmaggal, aprított metélőhagymával és a maradék lazacszeletekkel díszítve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 517
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

halleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

497
vaj 30 g
póréhagyma 1 db
burgonya 1 kg
leveskocka 2 db
tejföl 2 dl
finomliszt 1 ek
füstölt lazac 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 db
babérlevél 1 db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
kétszersült 2 db
tökmag 5 dkg
metélőhagyma 1 csokor
víz 10 dl