r
Nosalty Logó

Zelleres-kolbászos krumplileves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ösztön Szerinti Anya
Zelleres-kolbászos krumplileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2390 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1035 micro
  • β-karotin
    2636 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 400 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5510.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    3708 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    3504.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1610 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    318 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6213 micro
  • β-karotin
    15815 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 2390 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A sárgarépát tisztítás után felkarikázzuk, a megpucolt hagymát szeleteljük. A kolbászt karikákra vágjuk.
  2. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és pár másodpercig együtt pirítjuk (szinte csak átforgatjuk, nehogy a paprika megégjen). Hozzáadjuk a kockázott krumplit és a sárgarépát, majd sóval, borssal ízesítjük. Összeforgatjuk, és pár percig nagy lángon kavargatjuk (így kevésbé főnek szét a zöldségek később).
  3. Felöntjük 2-3 liter vízzel, és beledobjuk a friss vagy fagyasztott zellerlevelet is (legutóbb nem használtam fel a húslevesbe szánt zeller levelét, lefagyasztottam, és most csak vágtam belőle egy nagyobb darabot). Felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Kóstoljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük.
  5. Tálaláskor egy evőkanál tejföllel díszítjük, de aki szereti a savanykásabb ízvilágot, bele is főzhet a levesbe egy nagyobb adagot.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1555
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zelleres-kolbászos krumplileves
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

Amikor beáll a tél és a tartós hideg, mindig vágyom a jó forró levesekre, amik gyorsan elkészülnek és pillanatok alatt átmelegítenek. Ez a leves épp ilyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...