Kétszersült

Ezen a képen: Kétszersült

Leírás

A kétszersült élesztővel vagy kovásszal készített kenyérszerű termék, mely némi zsiradékot és növényi olajat is tartalmaz. Nagy pórusú, pirítósszerű termék, magas a fehérje- és a keményítőtartalma. Kevés vitamint tartalmaz, ezért kiegészítőkkel (vaj, sajt, lekvár stb.) fogyasztják. Az első sütés a kelesztett, többször átgyúrt, formázott tészta sütése. A többszöri átgyúrástól válik lyukacsossá. A megsült darabokat 0,7 - 1 cm vastag szeletekre vágják, majd kemencében megpirítják. Ez a második sütés. Régen a hajósok kedvelt eledele volt. Fogzásnál is előszeretettel majszolják a kicsik. Emészthetősége a készítési módjából adódóan könnyebb, mint a friss kenyereké. Az egyszerű kétszersült pékipari termék, a különleges sütőcukrászati készítmény.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen, eredeti csomagolásban.

Címlapról ajánljuk

További cikkek