Kétszersült

A kétszersült élesztővel vagy kovásszal készített kenyérszerű termék, mely némi zsiradékot és növényi olajat is tartalmaz. Nagy pórusú, pirítósszerű termék, magas a fehérje- és a keményítőtartalma. Kevés vitamint tartalmaz, ezért kiegészítőkkel (vaj, sajt, lekvár stb.) fogyasztják. Az első sütés a kelesztett, többször átgyúrt, formázott tészta sütése. A többszöri átgyúrástól válik lyukacsossá. A megsült darabokat 0,7 - 1 cm vastag szeletekre vágják, majd kemencében megpirítják. Ez a második sütés. Régen a hajósok kedvelt eledele volt. Fogzásnál is előszeretettel majszolják a kicsik. Emészthetősége a készítési módjából adódóan könnyebb, mint a friss kenyereké. Az egyszerű kétszersült pékipari termék, a különleges sütőcukrászati készítmény.
Bármikor.
Száraz helyen, eredeti csomagolásban.
fehérjetartalom
11 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
67 g
víztartalom
0 g
Nátrium
400 mg
fehérje
11 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
400 mg
szénhidrát
rost
14 g
cukor
1 g
vitaminok
Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.
NosaltyGongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!
NosaltyHa egy köret vajjal készül, akkor kétszer olyan finom lesz, ezt kijelenthetjük. Van itt többféle burgonya, krémes polenta, de sajtos gombóc is, hogy ezt bebizonyítsuk!
NosaltyA Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Letudhatjuk az ünnepi hajsza nagy részét, ha már most elkészítünk egyet-kettőt az alábbi hosszan elálló karácsonyi süteményekből. Nem fognak megromlani, bepenészedni, csak álljuk meg a folytonos rájuk járást!
Gesztenyés sütemények karácsonyra, ez kicsik és nagyok vágya! Édesen krémes töltelék, lágy tészták, ízharmónia és egy szelet ünnepi csoda!