Tökmag

Tökmag

Leírás

Azt tartják, hogy a tökmag Isten zsebéből potyogott a földre és ennél egészségesebb dolog nem sok van a világon. Az esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően a tökmag és a belőle nyert tökmagolaj kedvező élettani hatású. Legfinomabb a frissen kiszedett tökmag, amit azonnal megpirítanak. Téli estéken kiváló csemege volt még nagyszüleimnél is a sparhelt lapján piruló tökmag.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó dobozban, a napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.

100g Tökmag

fehérjetartalom

18.55 g

zsírtartalom

18.546 g

szénhidráttartalom

53.75 g

víztartalom

4.5 g

gramm tökmag?

Top ásványi anyagok

Magnézium

262 mg

Foszfor

92 mg

Kalcium

55 mg

Nátrium

18 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.037 g

C vitamin

0.3 mg

Niacin - B3 vitamin

0.286 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.056 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.55 g

Zsír

telített zsírsav

3.67 g

egyszeresen telített zsírsav

6.032 g

többszörösen telített zsírsav

8.844 g

ásványi anyagok

Kalcium

55 mg

Vas

3.31 mg

Magnézium

262 mg

Foszfor

92 mg

Nátrium

18 mg

Cink

10.3 mg

Réz

0.69 mg

Mangán

0.496 mg

szénhidrát

rost

18.4 g

víz

4.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.034 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.052 mg

Niacin - B3 vitamin

0.286 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.056 mg

Folát

9 µg

A vitamin

3 µg

C vitamin

0.3 mg

B6 vitamin

0.037 g

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek