r
Nosalty Logó

Tradicionális minestrone

Lakos Benedek
Tradicionális minestrone: olasz zöldségleves friss petrezselyemmel, kenyérrel tálalva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

117
Kalória
4.6g
Fehérje
16.6g
Szénhidrátok
4.2g
Zsír
132.9g
Víz
1.4g
Koleszterin
4.4g
Rost
3.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A minestronéhoz

Összesen 117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A minestronéhoz

Összesen 1167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A minestronéhoz

Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    603 micro
  • β-karotin
    2192 micro
  • β-crypt
    437 micro
  • Likopin
    549 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3455.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1328.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    913 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6034 micro
  • β-karotin
    21916 micro
  • β-crypt
    4373 micro
  • Likopin
    5491 micro
  • Lut-zea
    12681 micro
Összesen 1167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    1125 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    282 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

A minestronéhoz

  1. Az aprított hagymát, karikázott póréhagymát, karikázott zellert és apró kockákra vágott répát az olajjal egy nagy lábosba tesszük, majd alacsony lángon, fedő alatt, rendszeresen megkeverve puhára főzzük 5-7 perc alatt.
  2. A zöldfűszereket zsineggel egy csokorba kötjük, majd a hagymás alaphoz adjuk.
  3. Először a lassabban puhuló zöldségeket tesszük a fazékba: a kockázott sütőtököt és burgonyát, valamint a rózsákra szedett karfiolt. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd forrásig melegítjük. Ekkor lefedjük, majd alacsony lángon addig főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek.
  4. Ekkor hozzáadjuk a gyorsan puhuló zöldségeket is: a felkockázott cukkinit, a mirelit zöldborsót, a konzervbabot és a paradicsomkonzervet. Hozzáadjuk a fazékhoz a parmezánhéjat is, majd tovább rotyogtatjuk a levest, míg a cukkini is megpuhul. Azon melegében, olívaolajjal és friss kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a szezon legzamatosabb zöldségeiből, képes jóllakatni egy népesebb családot is. Lássuk most a legalapvetőbb verziót, majd variáljuk kedvünk, ízlésünk és az adott hónap szerint!

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...