r
Nosalty Logó

Krumplileves szalonnával és csipetkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZsuzsikaDrága
Krumplileves szalonnával és csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 707 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 2823 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 162 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 707 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    197.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1741.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1648 micro
Összesen 2823 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    74 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagyobb lábosban olajat melegítünk, a kockára aprított húsos szalonnát elkezdjük pirítani, pár perc múlva rádobjuk az aprított hagymakocákat, végül a megmosott, kockára vágott, nyers krumplit.
  2. Még pirulás előtt felengedjük vízzel, beletesszük a fűszereket, és közepes lángon forralásig hagyjuk. Ekkor kivesszük belőle a babérleveleket és a zellerleveleket, alacsony fokon főzzük tovább.
  3. Közben rántást készítünk lisztből (rizsliszből is lehet), mikor lehúzzuk a tűzről, beletesszük és elkeverjük a pirospaprikával (ez fontos, hogy ekkor már ne legyen a tűzhelyen, mert bebarnul és megkeseredik a paprika). Pár perc múlva, ha langyos lesz, elkeverjük 2-3 ek tejföllel, és felengedjük a leves levével.
  4. A levesben, ha megpuhult a krumpi (figyeljünk ne főjjön szét), elkeverjük a fenti rántás-habarást, vigyázzunk, ne legyen túl sűrű!
  5. A csipetkéhez egy M-es toját egészben beleütünk egy tálkába, összekeverjük annyi lissztel (kb. 3 ek), hogy épp szilárd legyen, picit sózzuk.
  6. Elzárjuk a tűzhelyet, vágódeszkára tesszük a csipetke tésztáját, és levesbe mártott forró késsel apródonként beleszaggatjuk a csipetkét (fontos, ne lobogjon a leves, mert szétesik a csipetke).
  7. Tálalásnál a tányérba tálalt leves tetejére tesszük az újhagyma zöld szárát karikázva, aki szereti a tejfölt, még rakhat bele utólag is. Tipp: dúsíthatjuk kolbásszal, virslivel is! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7159
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Ajánló

Mivel elég laktató leves, mellé meleg édes főételt pl. császármorzsát vagy rizsfelfújtat adok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplileves szalonnával és csipetkével
ZsuzsikaDrága 3 recept

A krumpilevest nagyon szeretem, de valójában mindig hiányoztak belőle nekem a valódi fűszerek. A tárkony nagyon jól kiegészíti a hagyományos krumplileves fűszereit, az újhagyma pedig kiemeli a savanykás ízt. Húsimádók kiegészíthetik kolbásszal és/vagy virslivel is.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!