Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplileves szalonnával és csipetkével

Krumplileves szalonnával és csipetkével
Krumplileves szalonnával és csipetkével
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krumpilevest nagyon szeretem, de valójában mindig hiányoztak belőle nekem a valódi fűszerek. A tárkony nagyon jól kiegészíti a hagyományos krumplileves fűszereit, az újhagyma pedig kiemeli a savanykás ízt. Húsimádók kiegészíthetik kolbásszal és/vagy virslivel is.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A csipetkéhez

A rántáshoz

A tálaláshoz

ajánlat

Mivel elég laktató leves, mellé meleg édes főételt pl. császármorzsát vagy rizsfelfújtat adok.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Egy nagyobb lábosban olajat melegítünk, a kockára aprított húsos szalonnát elkezdjük pirítani, pár perc múlva rádobjuk az aprított hagymakocákat, végül a megmosott, kockára vágott, nyers krumplit.

  2. Még pirulás előtt felengedjük vízzel, beletesszük a fűszereket, és közepes lángon forralásig hagyjuk. Ekkor kivesszük belőle a babérleveleket és a zellerleveleket, alacsony fokon főzzük tovább.

  3. Közben rántást készítünk lisztből (rizsliszből is lehet), mikor lehúzzuk a tűzről, beletesszük és elkeverjük a pirospaprikával (ez fontos, hogy ekkor már ne legyen a tűzhelyen, mert bebarnul és megkeseredik a paprika). Pár perc múlva, ha langyos lesz, elkeverjük 2-3 ek tejföllel, és felengedjük a leves levével.

  4. A levesben, ha megpuhult a krumpi (figyeljünk ne főjjön szét), elkeverjük a fenti rántás-habarást, vigyázzunk, ne legyen túl sűrű!

  5. A csipetkéhez egy M-es toját egészben beleütünk egy tálkába, összekeverjük annyi lissztel (kb. 3 ek), hogy épp szilárd legyen, picit sózzuk.

  6. Elzárjuk a tűzhelyet, vágódeszkára tesszük a csipetke tésztáját, és levesbe mártott forró késsel apródonként beleszaggatjuk a csipetkét (fontos, ne lobogjon a leves, mert szétesik a csipetke).

  7. Tálalásnál a tányérba tálalt leves tetejére tesszük az újhagyma zöld szárát karikázva, aki szereti a tejfölt, még rakhat bele utólag is. Tipp: dúsíthatjuk kolbásszal, virslivel is! Jó étvágyat!


 

  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 742
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

ZsuzsikaDrága

Mióta szakács: 2012.09.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sokízű krumplileves, szalonnás burgonyaleves, tejfölös krumplileves tárkonnyal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

706
burgonya 1 kg
kolozsvári szalonna 20 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
paradicsom 0.5 közepes db
zellerlevél 3 db
tárkony 1 tk
citromlé 3 csepp
babérlevél 3 db
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
1 csipet
olívaolaj 4 ek
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
tejföl 3 ek
újhagyma 2 db