r
Nosalty Logó

Krumplileves szalonnával és csipetkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZsuzsikaDrága
Krumplileves szalonnával és csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 707 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 2823 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 162 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 707 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    197.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1741.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1648 micro
Összesen 2823 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    74 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagyobb lábosban olajat melegítünk, a kockára aprított húsos szalonnát elkezdjük pirítani, pár perc múlva rádobjuk az aprított hagymakocákat, végül a megmosott, kockára vágott, nyers krumplit.
  2. Még pirulás előtt felengedjük vízzel, beletesszük a fűszereket, és közepes lángon forralásig hagyjuk. Ekkor kivesszük belőle a babérleveleket és a zellerleveleket, alacsony fokon főzzük tovább.
  3. Közben rántást készítünk lisztből (rizsliszből is lehet), mikor lehúzzuk a tűzről, beletesszük és elkeverjük a pirospaprikával (ez fontos, hogy ekkor már ne legyen a tűzhelyen, mert bebarnul és megkeseredik a paprika). Pár perc múlva, ha langyos lesz, elkeverjük 2-3 ek tejföllel, és felengedjük a leves levével.
  4. A levesben, ha megpuhult a krumpi (figyeljünk ne főjjön szét), elkeverjük a fenti rántás-habarást, vigyázzunk, ne legyen túl sűrű!
  5. A csipetkéhez egy M-es toját egészben beleütünk egy tálkába, összekeverjük annyi lissztel (kb. 3 ek), hogy épp szilárd legyen, picit sózzuk.
  6. Elzárjuk a tűzhelyet, vágódeszkára tesszük a csipetke tésztáját, és levesbe mártott forró késsel apródonként beleszaggatjuk a csipetkét (fontos, ne lobogjon a leves, mert szétesik a csipetke).
  7. Tálalásnál a tányérba tálalt leves tetejére tesszük az újhagyma zöld szárát karikázva, aki szereti a tejfölt, még rakhat bele utólag is. Tipp: dúsíthatjuk kolbásszal, virslivel is! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 6006
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Ajánló

Mivel elég laktató leves, mellé meleg édes főételt pl. császármorzsát vagy rizsfelfújtat adok.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krumplileves szalonnával és csipetkével
ZsuzsikaDrága 3 recept

A krumpilevest nagyon szeretem, de valójában mindig hiányoztak belőle nekem a valódi fűszerek. A tárkony nagyon jól kiegészíti a hagyományos krumplileves fűszereit, az újhagyma pedig kiemeli a savanykás ízt. Húsimádók kiegészíthetik kolbásszal és/vagy virslivel is.

Hozzászólások

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek