r
Nosalty Logó

Lasagne vegán bolognai szósszal

szépróza
Lasagne vegán bolognai szósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

775
Kalória
32.4g
Fehérje
94.7g
Szénhidrátok
29.7g
Zsír
276.1g
Víz
54.1g
Koleszterin
10.9g
Rost
15.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

Összesen 4648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    883 micro
  • β-karotin
    2786 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    18203 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11468.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2435 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    662 mg
  • Foszfor
    2728 mg
  • Nátrium
    5292 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.5 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    1656.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2560 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1438 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    937 micro
  • α-karotin
    5298 micro
  • β-karotin
    16715 micro
  • β-crypt
    216 micro
  • Likopin
    109221 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 4648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3091 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A vegán bolognai szószhoz

  1. A szójagranulátumot leöntjük a felforralt alaplével, és egy órát állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk az olívaolajon, sózzuk.
  3. Hozzáadjuk a szójagranulátumot, kicsit együtt pirítjuk, hogy a maradék nedvesség is elpárologjon belőle.
  4. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a paradicsomkonzervet, a vöröslencsét, a reszelt répát, paprikát és a vizet.
  5. Fűszerezzük, cukrozzuk, és gyengén forralva addig főzzük, míg a lencse szét nem fő (kb. 25 perc). Vigyázzunk, hogy ne kapjon le.
  6. Belenyomjuk a fokhagymát, és még 5 percig főzzük.
  7. Kóstoljuk, utánaízesítünk, ha szükséges. (Figyelem: nem árt túlfűszerezni egy picit.)

A besamellhez

  1. A vajat felolvasztjuk, és a tejet mikróban felforrósítjuk.
  2. Beleszórjuk a vajba a lisztet, simára keverjük, kicsit megpirítjuk.
  3. Felöntjük a tejjel, és elkeverjük.
  4. Felforraljuk.

Egyéb

  1. A vajjal kikent tepsibe a következőképpen rétegezzük a hozzávalókat: lasagne lapok, bolognai szósz, besamell mártás.
  2. A tetejét tésztával zárjuk le, erre jön egy réteg besamell (hogy teljesen befedje), majd a reszelt sajt.
  3. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  4. Parmezánnal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az úgy kezdődött, hogy nem volt itthon semmi... Aztán annyira bejött, hogy azóta többször szánt szándékkal is készítem :-) FIGYELEM: A besamell és a sajt nem vegán! 

További receptek

Címlapról ajánljuk

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

5 halsütöde, csárda vagy étterem, ahol kiemelkedőek a halételek

Bár nagyböjt negyven napját ma már sokan, sokféle lemondással töltik, a tradicionális böjt a gyakorlatban azonban a húsos ételek elhagyását jelenti. Aki kiskaput keres ebben az időszakban, az bátran nyúlhat a halas fogások után, úgyhogy most mutatunk néhány helyet, moderntől a tradicionálisig, fővárosit, tiszait, dunait, hogy mindenki kedvére válogathasson.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...