r
Nosalty Logó

Klasszikus lasagne házi sugoval

Ági78
Klasszikus lasagne házi sugoval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A sugohoz

A besamelhez

531
Kalória
26.4g
Fehérje
56.6g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
199.3g
Víz
52g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
15.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A sugohoz

A besamelhez

Összesen 531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A sugohoz

A besamelhez

Összesen 3185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A sugohoz

A besamelhez

Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    199.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5983.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    339.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1195.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    1383 micro
  • β-karotin
    8166 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 3185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6146 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk. A zellert és a sárgarépát lereszeljük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pirítjuk a hagymát.
  3. A bazsalikomot és rozmaringot felaprítjuk.
  4. A hagymához adjuk a reszelt zöldségeket, és 3-4 percig együtt sütjük.
  5. A zöldséges alaphoz tesszük a darált húst, sót, borsot és 5 percig együtt pirítjuk.
  6. Ráöntjük a paradicsompürét, beletesszük a babérlevelet és az aprított zöldfűszerek felét. Jól elkeverjük, kevés vizet öntünk hozzá, majd takarék lángon fedő alatt el kezdjük összefőzni.
  7. Akkor lesz kész a sugo, ha a zöldségek krémessé váltak benne. Ez kb. 1 óra. Közben időnként pótoljuk az elpárolgott nedvességet vízzel. Fél óra után kihalásszuk a babérlevelet. Elkészülte előtt 5 perccel pedig hozzáadjuk a többi friss zöldfűszert. Ha kész, félretesszük.
  8. Elkészítjük a besamel mártást. Egy lábasban felhevítjük a margarint, rászórjuk a lisztet, és fehéredésig pirítjuk. Vigyázva, nehogy lekapjon. A tejet meglangyosítjuk. A lisztet ízesítjük sóval, szerecsendióval, majd felengedjük a tejjel. Közepesen sűrű mártássá főzzük, folyamatosan kevergetve, nehogy csomós legyen.
  9. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
  10. Egy tűzálló edény aljába egy kevés sugot teszünk, majd erre jön három tésztalap. Erre egy réteg sugo kerül, majd újabb három tésztalap. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A legfelső réteg sugo legyen.
  11. A tetején eloszlatjuk a besamel mártást, és megszórjuk az egészet reszelt sajttal.
  12. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x6

Lasagne? Bármikor! Sokszor és sokféleképpen készítettem már ezt a tradicionális olasz ételt. Bolti szósszal is, de azzal valahogy sosem lett jó... A fent leírt sugot az olaszok főtt tésztákhoz készítik. Mióta rátaláltam erre a hagyományos receptre, csak ezzel készítem. Én dupla, vagy tripla mennyiségből is el szoktam készíteni, és porciózva megy a mélyhűtőbe. Ha tésztát szeretnénk, csak kiolvasztom, kicsit átforralom, és már tálalhatjuk is. Készítsük el házi tésztával.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...