r
Nosalty Logó

Zöldséges-sonkás lasagne

NS
Zöldséges-sonkás lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1320
Kalória
61.5g
Fehérje
94.9g
Szénhidrát
78.5g
Zsír
414g
Víz
219.8g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
16g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5274 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3186.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    414 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    245.9 g

Zsír

  • Összesen
    314.1 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12745.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    4330 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    3897 mg
  • Nátrium
    3516 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    379.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1655.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2655 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1257 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2470 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1998 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 5274 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. Kifőzzük a lasagne tésztát enyhén sós vízben.
  2. Eközben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a kockákra vágott zöldségeket. Miután nagyjából összefőtt (kb 10 perc), hozzátesszük a fűszereket és a sonkát. Jól összefőzzük, de úgy, hogy a zöldségek maradjanak picit ropogósak.
  3. Kikenünk vajjal egy jénai tálat, majd a puhára főtt lasagne tészta lapokat egy rétegben belehelyezzük. Ezt megkenjük egyenletesen a zöldséges szósszal. Erre 2-3 evőkanál tejfölt kenünk, majd megszórjuk sajttal. Ismét egy réteg tészta következik, a szósz, a tejföl, a sajt, majd újra addig, amíg elfogy a tészta és az alapanyag.
  4. Előmelegített, légkeveréses sütőben kb 180 fokon sütjük úgy 20-25 percig. Az eredmény isteni, nálunk nagyon hamar elfogyott.:))

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Egyik nap elterveztem, hogy készítek valamilyen rakott tésztát, de egész egyszerűen nem találtam kedvemre való receptet a neten. Megnéztem, mit rejt a hűtő, és a bevásárlás alkalmával már csak a padlizsánt és a gombát kellett beszereznem. Gondoltam, így olcsón jót főzök, és végre valami, amit nem egy receptkönyvből lestem, hanem saját ötlet.:) Nos az eredmény fenomenális, mindenki megnyalta itthon a 10 ujját utána.:)

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...