Zöldbabos lasagne
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
51g lasagne tészta190 kcal
-
188g zöldbab51 kcal
-
128g sárgarépa47 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
113g joghurt69 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
100g cheddar sajt403 kcal
-
20 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
205g lasagne tészta761 kcal
-
750g zöldbab205 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
450g joghurt275 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
400g cheddar sajt1612 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
7.5g lasagne tészta28 kcal
-
27.5g zöldbab8 kcal
-
18.7g sárgarépa7 kcal
-
7.3g főzőtejszín10 kcal
-
16.5g joghurt10 kcal
-
6.6g kapor3 kcal
-
14.7g cheddar sajt59 kcal
-
0.7g parmezán sajt3 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3184.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 1162 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 873 mg
-
Nátrium 913 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 470.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1605 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 418 micro
-
α-karotin 4059 micro
-
β-karotin 10132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1356 micro
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 169.8 g
Zsír
-
Összesen 191.5 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12738.5 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 269 mg
-
Kálcium 4647 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 618 mg
-
Foszfor 3492 mg
-
Nátrium 3651 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.9 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1881.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6421 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 264 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 362 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1207 micro
-
Kolin: 347 mg
-
Retinol - A vitamin: 1672 micro
-
α-karotin 16238 micro
-
β-karotin 40527 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 5423 micro
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 467.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 596 micro
-
β-karotin 1488 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Hozzávalók
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldbabot a répával - ízlés szerint sózva - megpároljuk.
- A 9 lap lasagne tésztát sós vízben kicsit előfőzzük.
- Összekeverjük a tejszínt a joghurttal, az aprított kaporral, reszelt sajttal (annyit hagyjunk ki belőle, amennyi majd a tetejére kerül), valamint kevés sóval. (Mivel a zöldségekre is és a tésztára is teszünk, így ide már tényleg csak kevés szükséges.)
- Kevés olívaolajjal kikenjük az edényt, s elkezdjük rétegelni: tészta, zöldségek fele, tejszínes szósz, mindezt parmezánnal megszórjuk. Majd ismét tészta, a maradék zöldség, ismét tejszínes szósz, parmezán. Végül tészta, az összes maradék szósz, a félretett sajtot szépen elegyengetjük, s még ide is szórjunk valamennyi parmezánt.
- A sütőben lefedés nélkül kb. fél órán át sütjük, míg a sajt gyönyörűen megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x10
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7467
- Feltöltés dátuma: 2010. július 23.
Ajánló
Természetesen más zöldségekkel is nagyon finom lehet. Amikor a fotó készült, akkor az edény egyik felében a zöldbab gombával volt helyettesítve (tán ezért vált ennyire vastaggá a zöldbabos réteg), s meglepő volt számomra, hogy a gomba is milyen ízletes kaporral. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nem szeretem a hagyományos paradicsomos-húsos lasagne-t, viszont a zöldségeket és a tésztát nagyon. Így született ez a verzió.