r
Nosalty Logó

Petite lasagnas

Konyhatündérke
Petite lasagnas
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

742
Kalória
40.9g
Fehérje
50g
Szénhidrát
43.4g
Zsír
349.6g
Víz
103.4g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
15.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    349.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1147 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    23503 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.7 g

Zsír

  • Összesen
    173.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4778.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1398.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    4587 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    94011 micro
  • Lut-zea
    1215 micro
Összesen 2969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4350 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. Olajban a hagymát üvegesre pároljuk. Levesszük, és piros fűszerpaprikával megszórjuk.
  2. A darált húst hozzáadjuk, és fehérre sütjük.
  3. A paradicsomot, paprikát és gombátapró kockára vágjuk, és a petrezselyemzöldet felaprózzuk.
  4. Amikor a hús kifehéredik, a zöldségeket és petrezselyemzöldet hozzáadjuk.
  5. Ilyenkor fűszerezzük a fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és a sóval, borssal.
  6. Hozzáadjuk a 3 dl paradicsompürét, és összefőzzük kb. 10 percig.
  7. Muffin sütőt jól kikenjük zsírral, hogy a tészta ne ragadjon bele.
  8. A leveles tésztát vékonyra gyúrjuk, és kb. 10x10 cm-es kockára vágjuk. A kockákat olyan nagyra vágjuk, hogy a muffin formát ellepje, és kilógjanak a sarkai.
  9. Egy lap leveleskockával kibéleljük a formát. Jó vastagon megkenjük krémsajttal, majd a masszát hozzádadjuk, hogy majdnem megtöltse a belsejét. Utána még egy lap (ez a lap tészta csak akkora legyen, hogy beleférjen a forma belsejébe) tésztát teszünk rá, kicsit lenyomkodjuk, aztánezt is megkenjük jó vastagon krémsajttal, és a masszát hozzáadjuk. Így egy formában két réteget kell tennünk. A tetejét jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Ezt a menetet követjük minden egyes formában.
  11. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta aranybarna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon laktató és mutatós étel. 

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...