Lasagne Il forno
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mercedes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
83g lasagne tészta309 kcal
A bolognai mártáshoz
-
83g darált marhahús118 kcal
-
20 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
28g sárgarépa10 kcal
-
22g zeller8 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz
-
8g vaj60 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A rétegekhez és a tetejére
-
50g mozzarella150 kcal
-
33 kcal
Összesen
831
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
500g lasagne tészta1855 kcal
A bolognai mártáshoz
-
500g darált marhahús710 kcal
-
120 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
150g száraz vörösbor123 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A rétegekhez és a tetejére
-
300g mozzarella897 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
4980
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
16.2g lasagne tészta60 kcal
A bolognai mártáshoz
-
16.2g darált marhahús23 kcal
-
16.2g passzírozott paradicsom4 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
4.2g zeller2 kcal
-
4.9g száraz vörösbor4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz
-
1.6g vaj12 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
16.2g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A rétegekhez és a tetejére
-
9.7g mozzarella29 kcal
-
1.6g parmezán sajt6 kcal
Összesen
162
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2233.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 642 mg
-
Nátrium 873 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 258.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 877 micro
-
β-karotin 2353 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 11579 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
831
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 289.7 g
Zsír
-
Összesen 175.6 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 684 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13402.2 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 563 mg
-
Kálcium 3050 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 613 mg
-
Foszfor 3853 mg
-
Nátrium 5236 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 513.2 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1552.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2356 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1366 micro
-
Kolin: 666 mg
-
Retinol - A vitamin: 958 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 14115 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 69477 micro
-
Lut-zea 615 micro
Összesen
4980
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 457 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2248 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g lasagne tészta
A bolognai mártáshoz
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 nagy db sárgarépa
-
0.5 közepes db zeller
-
1.5 dl száraz vörösbor
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A besamelmártáshoz
-
5 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A rétegekhez és a tetejére
-
30 dkg mozzarella
Elkészítés
A tésztához
- Ha házilag készítjük a lasagne tésztát: 500 g rétesliszthez 4 egész tojást, 1ek vizet és sót teszünk a dagasztógépbe. Kb 20 percig dagasztjuk, félretesszük pihentetni.
- Bolognai mártáshoz: apróra felvágjuk a vöröshagymát. Lepirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a darált húst, és erős tűzön 4-5 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, gyorsan megkeverjük és felöntjük a vörösborral. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük bazsalikommalés oregánóval. Mikor elfőtt a bor, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot. Ha túl sűrűnek találnánk, akkor az üvegébe tegyünk egy kis vizet, rázzuk fel, és öntsük ezt is hozzá. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és zellert is. Ezt kb. 1 órán át fedő alatt, közepes tűzön készre főzzük, a végén ízesítsünk utána. Ha savanyúnak találnánk, tegyünk bele egy kis cukrot.
- Elkészítjük a besamellmártást: a vajat felolvasztjuk, lepirítjuk rajta a lisztet, félrehúzzuk, és szépen apránként hozzákeverjük egy habverővel a tejet, simára dolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá szerecsendiót. 5 percig főzzük.
- Ha házilag készítettük a tésztát, akkor nyújtsuk ki, míg fő a bolognai ragunk, és vágjuk téglalap alakúra a tésztánkat.
- Egy tepsit vajazzunk ki, tegyünk le egy sort a tésztalapokból. Ráöntünk a bolognai szószunkból annyit, hogy mindenhol befedje a tésztánkat, tegyünk rá a reszelt sajtból. Ezután megint egy adag tészta jön, de erre besamellt teszünk, és szintén sajtot. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, arra figyeljünk, hogy a legtetejére besamell kerüljön, minden réteg közé tegyünk mozzarella, és parmezán sajtot. A tetejére is tegyünk bőségesen sajtot, és morzsoljunk rá vajat.
- Előmelegített sütőben készre sütjük. (Hagyományos sütőben 190-200 fokon 40 percig sütjük.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 198
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14717
- Feltöltés dátuma: 2011. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Mercedes
302 recept
Aki eddig megkóstolta ezt a lasagnét, azóta is emlegeti:-) Érdemes elkészíteni házilag a tésztáját, mert össze sem lehet hasonlítani a boltival. Igaz, hogy időigényes, de megéri a fáradtságot. Tapasztalataim szerint férfiak és nők is egyaránt rajonganak a lasagnéért, úgyhogy baráti összejövetelekre is aktuális lehet ezt elkészíteni.