r
Nosalty Logó

Lasagne Il forno

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mercedes
Lasagne Il forno
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A besamelmártáshoz

A rétegekhez és a tetejére

Összesen 831 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A besamelmártáshoz

A rétegekhez és a tetejére

Összesen 4980 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A besamelmártáshoz

A rétegekhez és a tetejére

Összesen 162 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2233.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2353 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 831 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    289.7 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13402.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    563 mg
  • Kálcium
    3050 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    3853 mg
  • Nátrium
    5236 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1552.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2356 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1366 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    958 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14115 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69477 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 4980 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2248 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A besamelmártáshoz

A rétegekhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha házilag készítjük a lasagne tésztát: 500 g rétesliszthez 4 egész tojást, 1ek vizet és sót teszünk a dagasztógépbe. Kb 20 percig dagasztjuk, félretesszük pihentetni.
  2. Bolognai mártáshoz: apróra felvágjuk a vöröshagymát. Lepirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a darált húst, és erős tűzön 4-5 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, gyorsan megkeverjük és felöntjük a vörösborral. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük bazsalikommalés oregánóval. Mikor elfőtt a bor, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot. Ha túl sűrűnek találnánk, akkor az üvegébe tegyünk egy kis vizet, rázzuk fel, és öntsük ezt is hozzá. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és zellert is. Ezt kb. 1 órán át fedő alatt, közepes tűzön készre főzzük, a végén ízesítsünk utána. Ha savanyúnak találnánk, tegyünk bele egy kis cukrot.
  3. Elkészítjük a besamellmártást: a vajat felolvasztjuk, lepirítjuk rajta a lisztet, félrehúzzuk, és szépen apránként hozzákeverjük egy habverővel a tejet, simára dolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá szerecsendiót. 5 percig főzzük.
  4. Ha házilag készítettük a tésztát, akkor nyújtsuk ki, míg fő a bolognai ragunk, és vágjuk téglalap alakúra a tésztánkat.
  5. Egy tepsit vajazzunk ki, tegyünk le egy sort a tésztalapokból. Ráöntünk a bolognai szószunkból annyit, hogy mindenhol befedje a tésztánkat, tegyünk rá a reszelt sajtból. Ezután megint egy adag tészta jön, de erre besamellt teszünk, és szintén sajtot. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, arra figyeljünk, hogy a legtetejére besamell kerüljön, minden réteg közé tegyünk mozzarella, és parmezán sajtot. A tetejére is tegyünk bőségesen sajtot, és morzsoljunk rá vajat.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük. (Hagyományos sütőben 190-200 fokon 40 percig sütjük.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14647
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne Il forno
Mercedes 302 recept

Aki eddig megkóstolta ezt a lasagnét, azóta is emlegeti:-)  Érdemes elkészíteni házilag a tésztáját, mert össze sem lehet hasonlítani a boltival. Igaz, hogy időigényes, de megéri a fáradtságot. Tapasztalataim szerint férfiak és nők is egyaránt rajonganak a lasagnéért, úgyhogy baráti összejövetelekre is aktuális lehet ezt elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A bolognai mártáshoz

A besamelmártáshoz

A rétegekhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek