r
Nosalty Logó

Carbonara lasagne

NS
Carbonara lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkés töltelékhez

Az összeállításhoz

1164
Kalória
59.7g
Fehérje
138.6g
Szénhidrát
39.3g
Zsír
179.3g
Víz
133.5g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkés töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 1164 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkés töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 3494 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkés töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 245 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2250.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1164 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.2 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6750.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    2215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    415.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    537.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1295 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 3494 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

A csirkés töltelékhez

  1. Elkészítjük a Carbonara csirkés tölteléket. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, ahogy a sonkát is.
  2. Kevés olajon előbb a húst fehérre sütjük, majd hozzáadjuk a sonkacsíkokat, átfuttatjuk.
  3. Felöntjük a tejszínnel és egy kevés tejjel. Majd fűszerezzük (só, bors, fokhagyma és ízlés szerint oregánó és bazsalikom). Személy szerint 4 csipet oregánóhoz egy csipet bazsalikomot adok.
  4. Utolsó pillanatban hozzáadjuk a kukoricát, és egyet "rottyantunk" a carbonárán.
  5. Kevés olajjal egy tepsit kikenünk, és a lasagne tésztát lefektetjük.
  6. Erre jöhet a csirkés carbonara öntet, és így tovább rétegezzük! (Én 3 réteget szoktam lefektetni, a maradék carbonara szószt a legfelső tészta réteg tetejére csúrgatom egyenletesen, hogy ne száradjon ki!)
  7. Majd a lasagne tetejét füstölt sajttal szórjuk meg, és mehet a sütőbe! Amíg a tetején el nem kezd pirulni a sajt. (Ha túl sokáig hagyjuk a sajtot pirulni, sajnos kiszáradhat, ezért rakok alá szószt még.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Bolognai alapú lasagnét már sokat csináltunk, és carbonara tésztát is. Egyszer eszünkbe jutott, hogy mi lenne, ha a kettőt "ötvöznénk". Így született meg a carbonárás lasagne, és nem csalódtunk! ;) Egy kis kukoricával dobtuk fel, mert az illik a csirkehúshoz is és a tejszínhez is, így érdekesebb az ízvilága, és nem utolsó sorban ahogy a bolognai alapú lasagnéhoz illik a zöldborsó, úgy a carbonárához illik a kukorica! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...