r
Nosalty Logó

Lasagne 9. - Vincent "Vega" módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemnagykunszt
Lasagne 9. - Vincent "Vega" módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tejszínes szószhoz

A paradicsomos szószhoz

A tetejére

Összesen 929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tejszínes szószhoz

A paradicsomos szószhoz

A tetejére

Összesen 3707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tejszínes szószhoz

A paradicsomos szószhoz

A tetejére

Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2266.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    386 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    10520 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.2 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9065.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    1412 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    4524 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1544.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    1167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    2524 micro
  • β-karotin
    7531 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    42080 micro
  • Lut-zea
    4240 micro
Összesen 3707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1655 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes szószhoz

A paradicsomos szószhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszet szitáljuk egy mély keverőtálba, majd a közepébe készítsünk egy mélyedést. Ide üssük bele a tojásokat (a legjobb, ha a tojás szobahőmérsékletű). A tojásokat verjük fel, és alaposan gyúrjuk át a tésztát. Ha kész, tegyük a hűtőbe 30 percre.
  2. Készítsük el a tejszínes szószt. A gombát vágjuk vékony cikkekre, és az olívaolajon először fedő alatt 5 precig párpljuk, majd fedő nélkül pirítsuk addig, míg nem esik teljesen össze, és nem pirul meg.
  3. Ekkor mehet rá a tejszín, a bor, a tej, aki szereti a zúzott fokhagyma. Ha kész, akkor tegyük félre, és ha kicsit kihűlt, akkor tegyük bele a tojássárgáját, majd jól keverjük el.
  4. Készítsük el a paradicsomos szószt: A hagymát kockázzuk fel, és pároljuk meg. A nagylyukú reszelőn gyaluljuk le a zöldségeket, majd mehetnek a hagymára. Pároljuk őket együtt 3 percig.
  5. Tegyük bele az oregánót, sót, bazsalikomot, majd mehet rá a sűrített paradicsom, a tej és víz. Főzzük együtt 10 percig.
  6. Vegyünk elő egy jénait vagy egy mély tepsit. Kezdjük el a rétegezést. Először egy fél merőkanál tejszínes szósz a jénaiba, majd egy rétegtészta, majd a paradicsomos szósz. Aztán megint egy réteg tészta és a tejszínes szósz.
  7. Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy. Az utolsó réteg tetejére a paradicsomos kerüljön. Szórjunk rá reszelt sajtot vagy mozzarellát, esetleg parmezánt.
  8. Mehet a sütőbe25 percre 180 fokon, majd a 200 fokon grillfokkozatot pirítsuk rá a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16260
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 07.

Ajánló

Áh, nem is a Vega kedvenc kajája lenne, hanem a Juhász Árpi bácsié. Hát nézzétek meg, nem úgy néz ki, mint egy tökéletes üledékes, rétegezett kőzet rend?…

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

„…már Mia is megmondta, hogy nem kellene állandóan sztéket zabálnom. Lehet, hogy igaza van. Most is megülte a gyomrom egy kicsit. Elmegyek klotyóra, míg ez az idióta bunyós, Buch, vagy  hogy hívják, hazakeveredik. Aztán eldumálok vele… hogy mérnem tudott leseggelni az 5. menetben…” Tarantino „gyermeke” Vincent Vega egyik kedvenc étele is lehetett volna az alábbi fogás. Ki is próbálhatta volna, főleg az 5 dolláros shake után, csak közben Buch szitává lőtte elmélkedés közben a WC-n. Sajnos az interneten kóborol jó pár hibás olasz tészta alaprecept. Az igazi alaptésztához nem kell só! Fogj finomlisztet (BL-55, én rendszeresen teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készítem, „teljesen” jó), és egy szűrőn keresztül szitáld bele egy mély edénybe. Csinálj mélyedést a közepébe, és üss bele annyi tojást, ahányszor 10 dkg a liszt. Tehát 50 dkg liszthez 5 tojás. Namost, ha madaras teszkóban vetted, akkor az „fürjtojás”. Ebből a minőségi tojásból a méretbeli hiányosságai miatt mindig eggyel többet használj. A tojásokat verd fel egy villával, majd a liszttel együtt alaposan gyúrd át, míg egy homogén, rugalmas tésztát nem kapsz. Olyan állagú lesz, mint egy jól megrágott rágó…Gyorsan megy, kb. 5 perc. Nem kell sózni! Ezt sokan elszúrják. (Csak a főzővizét kellene, ha lenne pl. taglietelle esetében, de most a töltelékekek átveszik a só a szerepét). Aztán be a hűtőbe fél órára pihenni. Pihenjetek együtt. Ülj le, pukkants egy kis fehérbort (úgy is kell a töltelékhez), és kortyolgasd, miközben elkészítjük a kétféle szószt. Fél óra múlva dobd egy belisztezett nyújtódeszkára, majd oszd a tésztát 4 egyenlő részre. Akinek tésztakészítő gépe van, az most nyújtsa ki 6-os vékonyságúra, lasagne tészta alakúra. Akinek nincs, az most kicsit erősíteni fog tricepszre. Nyújtsd ki, mind a 4 egyenlő részt, egy kb. 20-25 cm széles, bármilyen hosszú téglalapra (mint egy széles szalag), majd vágd 35-40 cm hosszú darabokra. Belisztezett papírtörlőre vagy konyharuhára teregesd ki őket egymás mellé, és szárítsd egy kicsit (mintha csak a pénzmosás szárítástechnológiáját gyakorolnád), míg elkészítjük a belevalókat. Nagyon vékony legyen. A lehető legvékonyabb. Kb 1-2 mm. Jöhet a két beszólás, azaz beszósz… Tejszínes beszósz: Készíts tejszínes gombás ragut.  (Részletesen itt találod meg: http://nemnagykunszt.postr.hu/varatlanul-kiszabadult-a-sok-eves-rabsagbol) Paradicsomos beszósz: Kockázd apróra a hagymát és párold üvegesre olívaolajon. Nagylyukú reszelőn reszeld le a zöldségeket, majd párold a hagymával 3 percig. Borítsd bele a sűrített paradicsomot, ketchupot, a bazsalikomot és az oregánót. Öntsd bele a vizet és a tejet. Sózd, és főzd őket együtt 10 percig. Fogj egy jénait vagy egy magasabb peremű tepsit. Önts az aljára egy fél merőkanállal a tejszínes szószból, és jöhet a rétegezés. Legfelülre hagyj egy kis paradicsomos szószt, azzal kend meg az egész tetejét. Mehet rá a reszelt sajt vagy mozzarella. Told be a sütőbe középre. Kész.

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes szószhoz

A paradicsomos szószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek