Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne Bjkata konyhájából

Lasagne Bjkata konyhájából
Lasagne Bjkata konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a főételt általában akkor készítem, ha kevés az időm a főzésre. A fagyasztóban mindig ott várakozik néhány adag előre elkészített hústöltelék, a tésztát pillanatok alatt el lehet készíteni, hiszen csak 2 tojásból készül, és a géppel gyorsan el tudjuk nyújtani. A besamel is gyorsan elkészül, a rétegezés pedig tényleg gyerekjáték. A végeredmény pedig leírhatatlanul finom rakott tészta.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

ajánlat

Száraz vörösbor illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lasagne akkor a legfinomabb, ha friss tésztából készítjük, de előre elkészített lapokat is használhatunk.
  2. A kiolajozott, zsemlemorzsával behintett jénai aljára helyezünk a téglalap alakúra elvágott tésztalapokból annyi darabot, amennyi belefér az edénybe. (Ha száraz tésztát használunk, akkor azt érdemes egy pillanatra forró vízbe mártani, mert akkor könnyebben el tudjuk az edényben igazítani a lapokat, és megtölteni is könnyebb a hússal és a besamellel.)
  3. Elkészítjük a besamelt: A forró vajba beleszórunk 5 dkg lisztet, világos színűre pirítjuk, felöntjük 5 dl tejjel, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Teszünk bele 1 tk sót, kevés őrölt borsot, szerecsendiót.
  4. Az első tésztarétegre kenünk egy réteg húsos tölteléket.
  5. Erre besamel kerül, amire kevés sajtot szórunk.
  6. Újabb tészta, hús és besamel réteg, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  7. Az utolsó tésztarétegre besamel és reszelt sajt kerüljön.
  8. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt 180-200 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 627
elküldve: 4
receptkönyvben: 104
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lasagne a la Bjkata, rakott tészta, besameles rakott tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Fri, 2012-09-21 14:53

Kedves Kata!
Jajj de régen készítettem már ilyet, pedig nagyon szeretjük! Hát akkor megvan a hétvégi menü egyik napra :). Egyetértek veled, én is mindig friss tésztából készítem, nagyon gyors és a nyújtógép jó barát :) A tölteléket én is házilag szoktam készíteni, majdnem ugyanígy ,mint itt a receptben.
Köszi az ötletért!
Üdv. Olga

bjk
Bjkata / bjk Fri, 2012-09-21 17:04

Kedves Olga!
Örülök, hogy sikerült a receptemmel eszedbe juttatni a Ti jó kis lasagne recepteteket! Mindig örülök annak is, ha valaki nem csak a tízperces recepteket tudja értékelni, és hajlandó akár a tésztát is saját kezűleg elkészíteni!
További szép hétvégét!
Kata

950
tojás 2 db
rétesliszt 20 dkg
1 csipet
víz 0.5 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 5 dl
1 tk
fekete bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
sárgarépa 3 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
paradicsomlé 5 dl
szerecsendió 0.5 kk
majoranna 1 kk
kakukkfű 1 kk
rozmaring 0.5 tk
olasz fűszerkeverék 1 kávéskanál
oregánó 1 kk
1 teáskanál
bors 1 kk
sajt 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek