Nosalty Logó

Lasagne Bjkata konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Lasagne Bjkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 950 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 3789 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 139 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3164.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    1789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4819 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11297 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 950 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    214 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12657 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    2309 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2563 mg
  • Nátrium
    7156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1485.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3059 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    389 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19277 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    45187 micro
  • Lut-zea
    1434 micro
Összesen 3789 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1654 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lasagne akkor a legfinomabb, ha friss tésztából készítjük, de előre elkészített lapokat is használhatunk.
  2. A kiolajozott, zsemlemorzsával behintett jénai aljára helyezünk a téglalap alakúra elvágott tésztalapokból annyi darabot, amennyi belefér az edénybe. (Ha száraz tésztát használunk, akkor azt érdemes egy pillanatra forró vízbe mártani, mert akkor könnyebben el tudjuk az edényben igazítani a lapokat, és megtölteni is könnyebb a hússal és a besamellel.)
  3. Elkészítjük a besamelt: A forró vajba beleszórunk 5 dkg lisztet, világos színűre pirítjuk, felöntjük 5 dl tejjel, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Teszünk bele 1 tk sót, kevés őrölt borsot, szerecsendiót.
  4. Az első tésztarétegre kenünk egy réteg húsos tölteléket.
  5. Erre besamel kerül, amire kevés sajtot szórunk.
  6. Újabb tészta, hús és besamel réteg, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  7. Az utolsó tésztarétegre besamel és reszelt sajt kerüljön.
  8. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt 180-200 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6689
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.

Ajánló

Száraz vörösbor illik mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a főételt általában akkor készítem, ha kevés az időm a főzésre. A fagyasztóban mindig ott várakozik néhány adag előre elkészített hústöltelék, a tésztát pillanatok alatt el lehet készíteni, hiszen csak 2 tojásból készül, és a géppel gyorsan el tudjuk nyújtani. A besamel is gyorsan elkészül, a rétegezés pedig tényleg gyerekjáték. A végeredmény pedig leírhatatlanul finom rakott tészta.:)

Hozzászólások

Németi Olga

Kedves Kata! Jajj de régen készítettem már ilyet, pedig nagyon szeretjük! Hát akkor megvan a hétvégi menü egyik napra :). Egyetértek veled, én is mindig friss tésztából készítem, nagyon gyors és a nyújtógép jó barát :) A tölteléket én is házilag szoktam készíteni, majdnem ugyanígy ,mint itt a receptben. Köszi az ötletért! Üdv. Olga

Bjkata

Kedves Olga! Örülök, hogy sikerült a receptemmel eszedbe juttatni a Ti jó kis lasagne recepteteket! Mindig örülök annak is, ha valaki nem csak a tízperces recepteket tudja értékelni, és hajlandó akár a tésztát is saját kez?leg elkészíteni! További szép hétvégét! Kata

Hozzávalók

A tésztához

A besamelhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek