r
Nosalty Logó

Krémsajtos házi pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Krémsajtos házi pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pizza tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1380 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pizza tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 4140 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pizza tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 229 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3016.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 1380 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9049.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    2368 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    2934 mg
  • Nátrium
    2984 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    902 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3044 micro
Összesen 4140 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A pizza tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A pizza tésztához

  1. A pizzatésztához felfuttatjuk az élesztőt a cukorral a langyos vízben vagy tejben. Majd összekeverjük a hozzávalókat, és jól összedolgozzuk. Kb. fél óráig kelesztjük meleg helyen (én kelesztőtálban szoktam).
  2. Míg a tészta kel, kikeverjük a szószt, felszeleteljük a feletétnek valót, a sajtot lereszeljük (kivéve a mozzarellát, azt úgy tördeljük rá a pizzára).
  3. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, és kiolajozott tepsibe fektetjük.
  4. Megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a feltétet, és berakjuk az előmelegített sütőbe. 220 fokon kb. 20-30 percet sütjük. Ha megpirult a sajt a tetején kivesszük, felszeleteljük, és már ehetjük is.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 24594
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tészta anyukám receptje. A szószt magam találtam ki. Kicsit változatosabb és szerintem finomabb is, mint a paradicsomszószos változat. :) A tetejére pedig bármit lehet rakni, ki mit szeret. Én például maradék sült csirkehúsosat vagy zöldségeset is szoktam csinálni.

Hozzávalók

A pizza tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?