Sonkás szalámi

Sonkának eredetileg a disznó combjából származó húst, húskészítményt nevezték, ma már azonban szárnyasokból, sőt marhából is készül sonka. A sonka készíthető pácolva, főzve és érlelve, illetve füstöléssel is. A sonkás szalámi elkészítésekor a sonkát a szalámi készítéséhez hasonlóan bélbe töltik. A sonkás szalámit általában sertéshúsból készítik, de megtalálható a csirkehúsból készült változata is. Sonkás szalámi kapható készen, de elkészíthetjük otthon magunk is. Összetevői: friss, darált sertéshús, apróra vágott főtt, füstölt sonka és szalonna, amelyet összekeverünk, sóval, borssal, szegfűszeggel, korianderrel fűszerezünk, majd bélbe töltjük. Miután megtöltöttük a belet, megfőzzük, majd 1-2 napig füstöljük. A sonkás szalámi más felvágottakhoz hasonlóan fogyasztható hidegen, de értékes összetevője lehet többek között tészta és húsételeknek, salátáknak.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
15 g
zsírtartalom
4 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Nátrium
900 mg
fehérje
15 g
Zsír
telített zsírsav
4 g
ásványi anyagok
Nátrium
900 mg
szénhidrát
vitaminok
Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.
NosaltyGongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!
NosaltyHa egy köret vajjal készül, akkor kétszer olyan finom lesz, ezt kijelenthetjük. Van itt többféle burgonya, krémes polenta, de sajtos gombóc is, hogy ezt bebizonyítsuk!
NosaltySosem találod ki, melyik filléres fűszer segíthet új életre kelteni a kedvenc orchideádat!
Gesztenyés sütemények karácsonyra, ez kicsik és nagyok vágya! Édesen krémes töltelék, lágy tészták, ízharmónia és egy szelet ünnepi csoda!
Letudhatjuk az ünnepi hajsza nagy részét, ha már most elkészítünk egyet-kettőt az alábbi hosszan elálló karácsonyi süteményekből. Nem fognak megromlani, bepenészedni, csak álljuk meg a folytonos rájuk járást!