Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza falatok

Pizza falatok
Pizza falatok
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A héten pizzahullám van nálunk. Ez a lányom nagy kedvence, de nem szeretem a boltit, mert az lucsog a zsírtól. Arra gondoltam, kipróbálom a sütőben sült változatot. Most sütöttem először, nem igazán méregettem, ezért van olyan sok kb. a leírásban. A pizzaszósz viszont bolti, mert a kísérleti recepthez, gondoltam, az is jó lesz.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az élesztőt cukorral meg kevés meleg vízzel felfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Négy részre elvágjuk keresztben, utána kb. 4 cm széles téglalapokra vágjuk (így kb. 8x4-es téglalapokat kapunk).
  2. A töltelékhez valókat összekeverjük, és a téglalapok egyik felére kb. 1 teáskanálnyit rakunk. A szélét körben kicsit bekenjük vízzel, félbehajtjuk, és villával jól lenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
  3. A sütőt begyújtjuk, a tészta tetejét megkenjük az olívaolajjal, ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal, oregánóval. Berakjuk a forró sütőbe, sütőpapírral bélelt lemezen, és megsütjük.
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 312
elküldve: 3
receptkönyvben: 706
elkészítve: 19/36
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

pizzás táska, kelt tészta pizzatöltelékkel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2015-01-15 22:23

Igen, mert ez nagyon apro, falatnyi meretu. Ha tul sok a toltelek, akkor szetpukkad es kifolyik belole.

emma04
emma04 Mon, 2014-04-07 07:26

Szia! azt szeretném kérdezni, hogy a 20 dkg liszthez nem sok a 7g élesztő? ( az kb. fél kg liszthez szokott kelleni...?)

witch
witch / witch Mon, 2014-04-07 14:06

Szia! Biztos elirtam, mert eleg 1 kaveskanalnyi, koszi, hogy szoltal! Ki is javitottam. :o)
udv:witch

witch
witch / witch Sun, 2012-02-05 19:53

Kedves krekri71!
Ennek igazan orulok, hogy ennyire izlik!
Megmondom oszinten nalam is az egyszeru
receptek a nyerok. Nagyon ritka, ha orakig
szoszmotolok a konyhaban. Hmmm, sonka. :D
udv:witch

krekri71
krekri71 Sun, 2012-02-05 16:37

Most csináltam meg uzsonnára. Mindjárt csinálok még egy adagot , mert egy bénácskának(mint pl. én) is tök könnyű elkészíteni. Másodszorra kicsit nagyobb párnácskát csinálok, hogy jobban tudjam tömni. Én tettem bele apró sonka kockát, néhány szem kukoricát, apróra vágott lila hagymát, reszelt sajtot, bazsalikomos paradicsom szószt. Fincsi!

Szilvy
Szilvy Fri, 2011-11-04 15:10

Szia! Nagyon jól néznek ki ezek a falatok :) Azt szeretném megkérdezni hogy ebből kb. hány darab jön ki?

192
finomliszt 20 dkg
víz 125 ml
olívaolaj 3 ek
0.5 tk
cukor 1 csipet
instant élesztő 2 kávéskanál
felvágott 2 dkg
sajt 2 dkg
pizzaszósz 2 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint