Ementáli sajt

Ementáli sajt

Leírás

Eredendően svájci, az Emme völgyéből származó keménysajt. Hatalmas, malomkő formájú korongokban gyártják, melyeknek súlya elérheti a 130 kg-ot is. Mérete miatt érlelési ideje is hosszú, min. 10 hónap. A sajt tésztája sárgásfehér színű és viszonylag tömör, kisebb dió méretű lyukak vannak benne. Íze karakteres, különleges aromájú. A konyhában sokoldalúan felhasználható: hús- és tésztaételekhez, levesekhez, rántani, csőben sütni, szendvicsekhez, ropogtatnivalók készítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Ementáli sajt

fehérjetartalom

26.96 g

zsírtartalom

93027.614 g

szénhidráttartalom

1.44 g

víztartalom

37.63 g

gramm ementáli sajt?

Top ásványi anyagok

Kalcium

890 mg

Foszfor

574 mg

Nátrium

187 mg

Magnézium

33 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.071 g

Kolin

13.8 mg

E vitamin

0.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.353 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

26.96 g

Zsír

telített zsírsav

18.227 g

egyszeresen telített zsírsav

8.046 g

többszörösen telített zsírsav

1.341 g

koleszterin

93 g

ásványi anyagok

Kalcium

890 mg

Vas

0.13 mg

Magnézium

33 mg

Foszfor

574 mg

Nátrium

187 mg

Cink

4.37 mg

Réz

0.047 mg

Mangán

0.026 mg

Szelén

30 µg

szénhidrát

víz

37.63 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.011 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.302 mg

Niacin - B3 vitamin

0.064 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.353 mg

Folát

10 µg

Kolin

13.8 mg

Retinol

283 µg

Alfa-karotin

1 µg

Béta-karotin

61 µg

Béta-kriptoxantin

2 µg

Likopin

1 µg

Lutein+zeaxantin

8 µg

E vitamin

0.6 mg

K vitamin

1.4 µg

B12 vitamin

3.06 µg

A vitamin

288 µg

B6 vitamin

0.071 g

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!