r
Nosalty Logó

Török pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Török pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 760 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 2283 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 199 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 760 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6104.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    3348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    1570 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 2283 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    717 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta szobahőmérsékletű hozzávalóit dagasztógép táljába mérjük, ruganyos tésztává gyúrjuk. A joghurt miatt lágyabb lesz, mit az olasz rokonáé. A tésztát letakarva háromnegyed órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát három részre osztjuk, lisztezett felületen oválisra nyújtjuk. A hosszabb végein a tésztát összecsípjük, oldalról pedig kicsit felcsavarjuk, hogy papucs alakú peremes tészta legyen.

Feltét

  1. A tetszőleges feltétet rátesszük: itt tejfölös-baconös és kolbászos-babos-paradicsomos készült, melyekre mozzarella sajt került.
  2. A sütőt előmelegítjük 250 fokra hőlégkeverésen, és a pizzákat 8-10 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6400
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Török pizza
Évi néni 1830 recept

Most épp ilyen volt a hangulatunk.

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!