
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához
-
20 g friss élesztő
-
1 ek cukor
-
2 ek olívaolaj
-
8 g só
A feltétekhez
-
20 dkg passzírozott paradicsom
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
0.5 db sárga kaliforniai paprika
-
0.5 db zöld kaliforniai paprika
-
100 g csiperkegomba
-
1 db lilahagyma
-
150 g csemegekukorica
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
2 teáskanál oregánó
-
200 g rukkola
-
2 ek olívaolaj
A „diósajthoz”
-
100 g dió
-
2 kávéskanál élesztőpehely
-
1 teáskanál fokhagymapor
-
1 teáskanál só
691
Kalória
19.7g
Fehérje
98.7g
Szénhidrátok
26.7g
Zsír
301.9g
Víz
-
Koleszterin
9.2g
Rost
11.5g
Cukor
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
55g víz0 kcal
-
95g finomliszt346 kcal
-
5 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g só0 kcal
A feltétekhez
-
12 kcal
-
6 kcal
-
8 kcal
-
5 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
38g csemegekukorica32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A „diósajthoz”
-
25g dió164 kcal
-
7 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
691
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
220g víz0 kcal
-
380g finomliszt1383 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
8g só0 kcal
A feltétekhez
-
48 kcal
-
25 kcal
-
31 kcal
-
19 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
150g csemegekukorica129 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
200g rukkola50 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A „diósajthoz”
-
100g dió654 kcal
-
26 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
2761
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
11.8g víz0 kcal
-
20.3g finomliszt74 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.4g só0 kcal
A feltétekhez
-
10.7g passzírozott paradicsom3 kcal
-
1 kcal
-
2 kcal
-
1 kcal
-
5.4g csiperkegomba1 kcal
-
4.8g lilahagyma2 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
10.7g rukkola3 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
A „diósajthoz”
-
5.4g dió35 kcal
-
0.4g élesztőpehely1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.3g só0 kcal
Összesen
149
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2272.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 1624 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 301.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1329 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 6948 micro
-
Lut-zea 2144 micro
Összesen
691
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.7 g
Zsír
-
Összesen 107 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9088.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 573 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 487 mg
-
Foszfor 1344 mg
-
Nátrium 6497 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 37 mg
Víz
-
Összesen 1207.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 471 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 258 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 931 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 5315 micro
-
β-crypt 647 micro
-
Likopin 27790 micro
-
Lut-zea 8574 micro
Összesen
2761
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 348 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 1487 micro
-
Lut-zea 459 micro
Összesen
149
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A liszt harmadát elkeverjük a langyos vízzel, cukorral és élesztővel, majd 20 percig állni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a maradék lisztet és az olajat és ruganyos tésztát gyúrunk. Ekkor adjuk hozzá a sót, hogy ne semlegesítse az élesztőt. Ha túl ragacsos lenne, adjunk hozzá kevés plusz lisztet, de ne túl sokat. A lényeg, hogy ne ragadjon a deszkához.
- A tésztát 10 percig dagasztjuk, amíg egy feszes gombócot nem kapunk. Kiolajozott tálba tesszük és a gombócot is bevonjuk olajjal, nehogy kiszáradjon. Lefedjük frissentartó fóliával és meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát.
A feltétekhez
- A paprikákat megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd belevetjük a paprikákat. Megszórjuk a köménnyel, oreganóval, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Magas lángon, 3-5 perc alatt alaposan lepirítjuk és egy tálba tesszük.
- Előmelegítjük a sütőnket 240 fokra. A megkelt tésztát két részre osztjuk, kigombócozzuk, majd sodrófával vékonyra nyújtjuk. Kilisztezünk egy gáztepsit, ráhelyezzük az első pizzatésztát, majd megkenjük passatával. Szórunk rá a sült paprikából, a szeletekre vágott gombából, szeletekre vágott lilahagymából és kukoricából. Megsózzuk az egészet, majd betesszük a sütőbe és 10-15 perc alatt készre sütjük.
- Frissen felvágjuk, majd rukkolával, olívaolajjal és „diósajtos” szórással tálaljuk.
A „diósajthoz”
- A diót száraz serpenyőben addig pirítjuk, míg aromás nem lesz. Ekkor késes aprítóba tesszük a fűszerekkel és szemcsésre dolgozzuk. Ezzel tálaljuk a pizzát.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Főzés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 240 °C
Mivel a pizza alaptésztája amúgy is vegán, továbbá, mivel bármivel megpakolhatjuk, amivel csak szeretnénk, a vegán pizza elkészítése szinte gyerekjáték. Műsajt és feldolgozott kamuhúsok helyett válasszunk színes zöldségeket és egy különleges, dióból készített „sajtot” feltétként.