r
Nosalty Logó

Vegán pizza sokszínű zöldségekkel

Lakos Benedek
Vegán pizza paradicsomszósszal és zöldségekkel sütve, rukkolával tálalva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

A „diósajthoz”

691
Kalória
19.7g
Fehérje
98.7g
Szénhidrát
26.7g
Zsír
301.9g
Víz
-
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

A „diósajthoz”

Összesen 691 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

A „diósajthoz”

Összesen 2761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

A „diósajthoz”

Összesen 149 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2272.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    301.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1329 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    2144 micro
Összesen 691 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    107 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9088.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    6497 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    394.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1207.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    471 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    931 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    5315 micro
  • β-crypt
    647 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    8574 micro
Összesen 2761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1487 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszt harmadát elkeverjük a langyos vízzel, cukorral és élesztővel, majd 20 percig állni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a maradék lisztet és az olajat és ruganyos tésztát gyúrunk. Ekkor adjuk hozzá a sót, hogy ne semlegesítse az élesztőt. Ha túl ragacsos lenne, adjunk hozzá kevés plusz lisztet, de ne túl sokat. A lényeg, hogy ne ragadjon a deszkához.
  2. A tésztát 10 percig dagasztjuk, amíg egy feszes gombócot nem kapunk. Kiolajozott tálba tesszük és a gombócot is bevonjuk olajjal, nehogy kiszáradjon. Lefedjük frissentartó fóliával és meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát.

A feltétekhez

  1. A paprikákat megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd belevetjük a paprikákat. Megszórjuk a köménnyel, oreganóval, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Magas lángon, 3-5 perc alatt alaposan lepirítjuk és egy tálba tesszük.
  2. Előmelegítjük a sütőnket 240 fokra. A megkelt tésztát két részre osztjuk, kigombócozzuk, majd sodrófával vékonyra nyújtjuk. Kilisztezünk egy gáztepsit, ráhelyezzük az első pizzatésztát, majd megkenjük passatával. Szórunk rá a sült paprikából, a szeletekre vágott gombából, szeletekre vágott lilahagymából és kukoricából. Megsózzuk az egészet, majd betesszük a sütőbe és 10-15 perc alatt készre sütjük.
  3. Frissen felvágjuk, majd rukkolával, olívaolajjal és „diósajtos” szórással tálaljuk.

A „diósajthoz”

  1. A diót száraz serpenyőben addig pirítjuk, míg aromás nem lesz. Ekkor késes aprítóba tesszük a fűszerekkel és szemcsésre dolgozzuk. Ezzel tálaljuk a pizzát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 240 °C

Mivel a pizza alaptésztája amúgy is vegán, továbbá, mivel bármivel megpakolhatjuk, amivel csak szeretnénk, a vegán pizza elkészítése szinte gyerekjáték. Műsajt és feldolgozott kamuhúsok helyett válasszunk színes zöldségeket és egy különleges, dióból készített „sajtot” feltétként.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek