Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhelyleves debreceni kolbásszal és tejföllel

Korhelyleves debreceni kolbásszal és tejföllel
Korhelyleves debreceni kolbásszal és tejföllel
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a Szilveszter még odébb van, de korhelylevest nem csak akkor lehet enni. Egy átmulatott buli után kiváló, de egy hűvös, késő őszies időben is jólesik egy tartalmas, meleg leves. Ez akár egytálnak is elmegy.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnákat kockára vágjuk, a hagymát aprítjuk. A zöldségeket megpucoljuk és karikákra vágjuk.
  2. A szalonnát egy nagyobb lábasban kevés olajon megsütjük, rádobjuk a hagymát, és dinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a zöldségeket. Öntünk hozzá kevés vizet. A savanyú káposztát kicsit összevágjuk (nem csavarjuk ki!), és a lébe tesszük. A debreceni kolbászt karikára vágjuk, az edénybe tesszük. Fűszerezzük, kanalazunk bele Erős Pistát. Kb. 1,5 óráig lassú tűzön főzzük.
  3. Közben a tejfölt összekeverjük a liszttel, és ezzel behabarjuk a levest. Én még néhány csepp ecettel tovább savanyítottam, de ez elhagyható.
  4. Tálaláskor teszünk a levesre bőven tejfölt, és díszítjük chili paprikával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 161
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: újév

egyéb elnevezések

Korhelyleves debreceni kolbásszal és tejföllel-chilivel, káposztaleves, tejfölös káposztaleves debrecenivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

363
füstölt szalonna 5 dkg
bacon 1 szelet
debreceni kolbász 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
savanyú káposzta 50 dkg
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 2 teáskanál
köménymag 1 teáskanál
paprikakrém 1 teáskanál
víz 5 dl
tejföl 2 dl
olívaolaj 1 ek
chili 4 db
ecet 1 teáskanál
borsikafű 1 teáskanál