r
Nosalty Logó

Savanyúkáposzta leves

Kataa
Savanyúkáposzta leves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gombóchoz

A leveshez

A rántáshoz

209
Kalória
11.1g
Fehérje
15.5g
Szénhidrátok
11.4g
Zsír
444.7g
Víz
50.6g
Koleszterin
3.7g
Rost
2.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóchoz

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 209 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóchoz

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 2095 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóchoz

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 43 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    444.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 209 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9476.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    7117 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    4447 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3204 micro
Összesen 2095 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A káposztát kimossuk, és egy nagy fazékban puhára főzzük 3 liter vízben.
  2. Aki szereti a csípős ízt, az tehet bele szárított, egész erős paprikát is. A füstös ízről pedig a füstölt sertés porc gondoskodik. Vágjuk szeletekre és adjuk a levesünkhöz.
  3. Rántást készítünk a hozzávalókból, majd elkeverjük a leves levével, és a csomómentes rántást hozzákeverjük a leveshez, felforraljuk.
  4. Amíg felforr a leves, elkészítjük a gombócokat (a hozzávalókat összekeverjük, és kisebb gombócokat készítünk a masszából).
  5. A gombócokat beletesszük és megfőzzük benne! Ha kell, akkor sóval ízesítjük még!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 80 perc

Isteni téli leves! Nálunk ilyenkor a másodikkal nem kell bajlódni, bőven jóllakunk a levessel is.

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...