Knédli káposztával és tarjával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Norbi06

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
A knédlihez
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g víz0 kcal
-
3g só0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
12 kcal
A káposztához
-
5g sertészsír45 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
117g savanyú káposzta22 kcal
-
4 kcal
A húshoz
-
167g füstölt-főtt tarja300 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
Összesen
823
Kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
A knédlihez
-
600g finomliszt2184 kcal
-
300g víz0 kcal
-
20g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
71 kcal
A káposztához
-
30g sertészsír271 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
700g savanyú káposzta133 kcal
-
26 kcal
A húshoz
-
1000g füstölt-főtt tarja1800 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
4935
Kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
A knédlihez
-
20.5g finomliszt75 kcal
-
10.2g víz0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
A káposztához
-
1g sertészsír9 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
23.9g savanyú káposzta5 kcal
-
1.1g sűrített paradicsom1 kcal
A húshoz
-
34.1g füstölt-főtt tarja61 kcal
-
0.5g sertészsír5 kcal
Összesen
168
Kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4926.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 4585 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 196.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1534 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
823
Kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.1 g
Zsír
-
Összesen 190.4 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29559 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 416 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1092 mg
-
Nátrium 27511 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 538.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1181.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 553 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 2640 micro
Összesen
4935
Kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1009.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 939 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 314 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
168
Kcal
Hozzávalók
A knédlihez
-
60 dkg finomliszt
-
300 ml víz
-
20 g só
-
20 g cukor
-
20 g élesztő
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
2 teáskanál napraforgó olaj
A káposztához
-
2 ek sertészsír
-
2 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek sűrített paradicsom
A húshoz
-
1 kg füstölt-főtt tarja
-
1 ek sertészsír
Elkészítés
A knédlihez
- A knédlitésztát alaposan kidolgozzuk simára, és 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen.
- Közben elkészítjük a káposztát: Zsíron apróra vágott vöröshagymát pirítunk kevés cukorral, majd felöntjük egy korty vízzel, befűszerezzük, és hozzádobjuk a káposztát. Fedő alatt nyugodtan párolhatjuk, míg a tészta meg nem kel. Kis lángon, utána pótolva a folyadékot.
- Én kötözött sonkát vagy előfőzött-füstölt tarját szoktam venni, így annyi dolgunk van a hússal, hogy tálalás előtt szeleteljük, és kevés húszsírban kis kérget pirítunk rá. Ha idegenkedünk ettől, akkor készítsük el hozzá a jól bevált sült húsunkat.
- A knédlitésztából hosszúkás hurkát formázunk, majd 3-4 centinként felvágjuk, esetleg gömbölyűre formázhatjuk.
- Fedő alatt 15 percen keresztül a gőzben pároljuk a gombócokat. Fontos, hogy ne érintkezzen a vízzel, valahogy oldjuk meg, és ha van rá mód, rakjunk alájuk szilikonos sütőpapírt, így nem ragadnak oda a talphoz. A fedőt ne vegyük le idő előtt semmiféleképp.
- A knédlit felszeletelve, a káposztát melléhalmozva a sült hússal tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 30195
- Feltöltés dátuma: 2013. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Norbi06
121 recept
Csehországból hazaérve megfogadtam, hogy itthon is belekerül a receptkönyvbe ez a klasszikus.
Hozzászólások
Mesés finomság, köszönöm, mentve :)
Szia! Elhatároztam, hogy megcsinálom ma ezt a finomságot. De nem értem, hogy ez mit jelent: kevés húszsírban kis kérget pirítunk rá. még kezd? vagyok, ugyhogy a segítségedet kérnem :) Üdv.
Szia! Mi szoktunk zsírban f?zni húst, amit ezután kidermesztünk húsostul. Ennek a zsírja a húszsír, nagyon finom íz?, de itt a receptben bármilyen zsíron, zsiradékon piríthatod a husit (serpeny?ben) a lényeg, hogy szép színe legyen és kicsit ropogjon a külseje. Üdv, Norbi
Fentartásokkal álltam neki,de els?re sikerült és hihetetlen finom,megéri kipróbálni :)))
Több, mint 20 éve f?zök, de ezt a receptet egyszer?en nem értem! 4. "A knédlitésztából hosszúkás hurkát formázunk, majd 3-4 centinként felvágjuk, " vagy "esetleg gömböly?re formázhatjuk" 6. A knédlit felszeletelve tálaljuk" Akkor most mikor szeleteljem és hány centis darabokra? Hogyan f?zzem: 3-4 centis szeletekben vagy ahogyan a képen látható: 1-2 cm-es szeletekben? Gombócoljam és szeleteljem? Áááá..... és ez a szilikonos dolog meg a g?z, de ne emeljük fel a fed?t..... els?re horror, de ha látnám, biztosan egyszer?bb.....
Kedves Mercuska, látom nagy bajban vagy, pedig nincs mit?l tartani, nem bonyolult elkészíteni a knédlit. A megkelt, nyers tésztát formázod egy nagy vastag hurkává, amit felvágsz 3-4 centinként, így fogod megkapni a gombócokat, amelyek kissé szögletesek ezért ezeket a darabokat gömböly?re formázhatod, de nem muszáj. G?zölés közben még jócskán megdagadnak; a kész g?zgombócokat (knédli) ezután felszeletelve szokás tálalni, mivel öklömnyi nagyságúak, vagy nagyobbak, ne úgy képzeld el, mint a zsemlegombócot, vagy nokedlit. A g?zölést nem tudom jobban elmagyarázni, sajnos tényleg nem szabad leemelni a fed?t és szükség lesz valamilyen g?zöl? betétre, amelyre tesszük a nyers tésztát. Remélem tudtam segíteni, üdv, Norbi
Hirtelen gefilte fishnek néztem :):)
van hozzászólásom, a knédli 1 órát kel, de addig dinszteli a savanyú káposztát fed? alatt??? akkor a káposzta szét f?l, a káposztának elég kb. 20 perc, akkor izletes, ha kicsit al dente marad.
Szerintem ez ízlés kérdése, na meg az sem mindegy, hogy milyen az alapanyag. Egyébként mire lemosom a dagasztás után a kezemr?l a lisztet, tésztát; felvágom a káposztát, hagymát, lepirítom stb. és ténylegesen oda jutok, hogy elkezdjem párolni a káposztát b?ven eltelik 15-25 perc. De mindenesetre köszönöm a javaslatod, kipróbálom majd kevesebb ideig párolni, kíváncsi vagyok az eredményre. Üdv: Norbi