Nosalty Logó

Knédli káposztával és tarjával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Norbi06
Knédli káposztával és tarjával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A knédlihez

A káposztához

A húshoz

Összesen 823 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A knédlihez

A káposztához

A húshoz

Összesen 4935 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A knédlihez

A káposztához

A húshoz

Összesen 168 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4926.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    4585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 823 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29559 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    27511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    2640 micro
Összesen 4935 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    314 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

A knédlihez

A káposztához

A húshoz

Elkészítés

A knédlihez

  1. A knédlitésztát alaposan kidolgozzuk simára, és 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen.
  2. Közben elkészítjük a káposztát: Zsíron apróra vágott vöröshagymát pirítunk kevés cukorral, majd felöntjük egy korty vízzel, befűszerezzük, és hozzádobjuk a káposztát. Fedő alatt nyugodtan párolhatjuk, míg a tészta meg nem kel. Kis lángon, utána pótolva a folyadékot.
  3. Én kötözött sonkát vagy előfőzött-füstölt tarját szoktam venni, így annyi dolgunk van a hússal, hogy tálalás előtt szeleteljük, és kevés húszsírban kis kérget pirítunk rá. Ha idegenkedünk ettől, akkor készítsük el hozzá a jól bevált sült húsunkat.
  4. A knédlitésztából hosszúkás hurkát formázunk, majd 3-4 centinként felvágjuk, esetleg gömbölyűre formázhatjuk.
  5. Fedő alatt 15 percen keresztül a gőzben pároljuk a gombócokat. Fontos, hogy ne érintkezzen a vízzel, valahogy oldjuk meg, és ha van rá mód, rakjunk alájuk szilikonos sütőpapírt, így nem ragadnak oda a talphoz. A fedőt ne vegyük le idő előtt semmiféleképp.
  6. A knédlit felszeletelve, a káposztát melléhalmozva a sült hússal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 30195
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Norbi06 121 recept

Csehországból hazaérve megfogadtam, hogy itthon is belekerül a receptkönyvbe ez a klasszikus.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Mesés finomság, köszönöm, mentve :)

dina17

Szia! Elhatároztam, hogy megcsinálom ma ezt a finomságot. De nem értem, hogy ez mit jelent: kevés húszsírban kis kérget pirítunk rá. még kezd? vagyok, ugyhogy a segítségedet kérnem :) Üdv.

Norbi06

Szia! Mi szoktunk zsírban f?zni húst, amit ezután kidermesztünk húsostul. Ennek a zsírja a húszsír, nagyon finom íz?, de itt a receptben bármilyen zsíron, zsiradékon piríthatod a husit (serpeny?ben) a lényeg, hogy szép színe legyen és kicsit ropogjon a külseje. Üdv, Norbi

ingici

Fentartásokkal álltam neki,de els?re sikerült és hihetetlen finom,megéri kipróbálni :)))

Mercuska

Több, mint 20 éve f?zök, de ezt a receptet egyszer?en nem értem! 4. "A knédlitésztából hosszúkás hurkát formázunk, majd 3-4 centinként felvágjuk, " vagy "esetleg gömböly?re formázhatjuk" 6. A knédlit felszeletelve tálaljuk" Akkor most mikor szeleteljem és hány centis darabokra? Hogyan f?zzem: 3-4 centis szeletekben vagy ahogyan a képen látható: 1-2 cm-es szeletekben? Gombócoljam és szeleteljem? Áááá..... és ez a szilikonos dolog meg a g?z, de ne emeljük fel a fed?t..... els?re horror, de ha látnám, biztosan egyszer?bb.....

Norbi06

Kedves Mercuska, látom nagy bajban vagy, pedig nincs mit?l tartani, nem bonyolult elkészíteni a knédlit. A megkelt, nyers tésztát formázod egy nagy vastag hurkává, amit felvágsz 3-4 centinként, így fogod megkapni a gombócokat, amelyek kissé szögletesek ezért ezeket a darabokat gömböly?re formázhatod, de nem muszáj. G?zölés közben még jócskán megdagadnak; a kész g?zgombócokat (knédli) ezután felszeletelve szokás tálalni, mivel öklömnyi nagyságúak, vagy nagyobbak, ne úgy képzeld el, mint a zsemlegombócot, vagy nokedlit. A g?zölést nem tudom jobban elmagyarázni, sajnos tényleg nem szabad leemelni a fed?t és szükség lesz valamilyen g?zöl? betétre, amelyre tesszük a nyers tésztát. Remélem tudtam segíteni, üdv, Norbi

Törölt felhasználó

Hirtelen gefilte fishnek néztem :):)

Törölt felhasználó

van hozzászólásom, a knédli 1 órát kel, de addig dinszteli a savanyú káposztát fed? alatt??? akkor a káposzta szét f?l, a káposztának elég kb. 20 perc, akkor izletes, ha kicsit al dente marad.

Norbi06

Szerintem ez ízlés kérdése, na meg az sem mindegy, hogy milyen az alapanyag. Egyébként mire lemosom a dagasztás után a kezemr?l a lisztet, tésztát; felvágom a káposztát, hagymát, lepirítom stb. és ténylegesen oda jutok, hogy elkezdjem párolni a káposztát b?ven eltelik 15-25 perc. De mindenesetre köszönöm a javaslatod, kipróbálom majd kevesebb ideig párolni, kíváncsi vagyok az eredményre. Üdv: Norbi

Hozzávalók

A knédlihez

A káposztához

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.