r
Nosalty Logó

Cseh knédli ahogy Glaser készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Cseh knédli ahogy Glaser készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 481 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1925 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 481 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3970.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    2805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 1925 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkavart vízben, majd kb. 20 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet elkavarjuk a sóval, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt és a tojást, és sima tésztává gyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis vizet. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük.
  3. A tésztát 2 egyenlő részre osszuk, és henger alakúra formázzuk.
  4. Egy nagy lábasban sós vizet felfőzünk, a knédliket beletesszük, és közben megforgatva kb. 20-25 percig főzzük.
  5. A kész knédliket a vízből kiemeljük, cérnával szeletekre vágjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 57
  • 7 napos nézettség: 587
  • Össznézettség: 178150
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kész knédliszeleteket lefagyaszthatjuk, majd gőzfürdőben felmelegítjük.

Hozzászólások

godotravarva

Éjszaka jöttünk haza Prágából, reggel pont arra gondoltam, hogy keresek knédli receptet, és itt van!!! Köszönöm, elkészítem!

Törölt felhasználó

Kedves Glaser jók a receptek de a knédlit göz felett kell készíteni és nem fözni

Törölt felhasználó

Kedves "moni boszi"! Most akkor, hogy kell készíteni!?!

vlidus

A knédlit g?z felett és vízben f?zve is készítik,de vízben f?zve jobb.Amikor kivesszük a vízb?l / párából javaslom megszurkodni a tetejét,hogy a g?z távozhasson bel?le - nem esik össze a knédli.Vendéglátóin így tanultam,így készítem.Sok sikert!

Györgyi53

Ez jó ez a recept én már 25.-éve csinálom de gözölve jóbb mint fözni, ezt az adagot 15,-15. perc egyenként. Sütni is lehet akkor olyan mint a kenyér akkor is finom.

herzsi58

A csehek g?z felett készitik a knédlit. Én a zöldségpároló betétre szoktam tenni /alá egy kis víz, de csak annyi, hogy a tésztát ne érje/, 18-20 percig f?zöm, ez alatt az id? alatt nem szabad a fed?t felemelni. Egyébként a recept jó.

dina17

Mennyi vízbe f?zzem ki? és kell rá tet??

helena26

Mi is hasonlóan készítjük,de édesasapám Csehországban dolgozott és ott evett hasonlót,aztán édesanyámnak elmagyarázta, hogy milyen knédlit evett Prágában-ez még az 50-es években történt-annyiban más,hogy két kiflit olajon megpírították és amikor jól kidolgozták a tésztát,végén belekeverték a sült kifliket, és g?z fölött megf?zték.Azóta nálunk legtöbbször ezt a knédlit készítsük.

Törölt felhasználó

Megcsináltam, de én g?z fölött fztrm készre. Tejfölös gombás husi mellé tálaltam, nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

marcsi.61

A knédli készítéséhez én réteslisztet használok. Van egy nagy kerek, fazékra illeszthet? nokedliszaggatóm, erre teszek 2 henger formájú tésztát, amit középen fakanállal választok el, és egy nagy fém kever?tálat borítok rá.Mindig így g?z fölött f?zöm, és istenien sikerül.

kathy55

SZia! Elkészítettem ezt a knédlit, vadas mártás mellé, és nagy sikere volt. Egy id?s néni mesélte, hogy ezt szokták készíteni vadas mellé, ezért neki is vittem bel?le mikor csináltam, és azt mondta rá, hogy így tökéletes, olyan mint gyerekkorában! Köszi a szuper receptet! :)

huncutom

Fantasztikus!

Seafalcon

Vadas mellé készítettem, csak a lisztet változtattam: graham-világos rozsliszt-finomliszt 20-20-15 dkg arányban! Nagyon finom lett!

eraneni

Köszönöm szépen ezt a receptet!! Els? knédlim, és fantasztikusan sikerült... még a válogatós gyerk?cök is ették. :) Én sós vízben f?ztem, fed? alatt, ahogy a recept írta, kb. 20 percig. Tökéletes lett. :)

bandigyerek

poréleszt?vel is m?ködik?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek