Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puha cseh knédli

Puha cseh knédli
Puha cseh knédli
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remek, klasszikus köret, amit főleg a cseh konyhából ismerhetünk, dinsztelt káposzta és sült hús mellé - de bármilyen szaftos, tejfölös húsételhez illik!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Bármilyen szaftos, tejfölös húsétel mellé illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, és megszórjuk a cukorral. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojást, és tésztát gyúrunk belőle.
  3. Lefedjük, és 1 órán keresztül kelesztjük.
  4. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, sózzuk. A megkelt knédlit lisztezett felületen két részre vágjuk. Henger alakúra formázzuk, és beletesszük a lobogó vízbe. lefedve 12 percig főzzük, majd megfordítjuk a bucikat, és még 12 percig főzzük lefedve.
  5. Ha kész, kivesszük, deszkára tesszük, villával megszurkáljuk, 10 percig állni hagyjuk, majd felszeleteljük és tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 001
elküldve: 11
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1193 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: köretek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

knédli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

219
finomliszt 45 dkg
élesztő 25 g
víz 1.5 dl
cukor 1 tk
tojás 1 db
1 tk