r
Nosalty Logó

Kifordított lasagne

Lousha
Kifordított lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csirketészta

Sajtos besamel

Töltelék

581
Kalória
38.6g
Fehérje
39.3g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
267.3g
Víz
115.1g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
14.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirketészta

Sajtos besamel

Töltelék

Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirketészta

Sajtos besamel

Töltelék

Összesen 4628 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirketészta

Sajtos besamel

Töltelék

Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    267.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    1606 micro
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.1 g

Zsír

  • Összesen
    247 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19808.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    2492 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    936 mg
  • Foszfor
    4128 mg
  • Nátrium
    11931 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    314.5 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    2138.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    827 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1418 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    4153 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    57530 micro
  • Lut-zea
    12851 micro
Összesen 4628 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1565 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

Csirketészta

  1. Keverjük el a szóját a vízzel, hagyjuk fél órát pihenni.
  2. Daráljuk le a csirkét, aztán a fűszerekkel együtt keverjük a szójához.
  3. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe a massza harmadát, 200 fokon süssük meg, míg enyhén barnulni nem kezd. (Kb. 20 perc.) Ismételjük meg a maradékkal is, hogy végül három "tésztalapunk" legyen.

Sajtos besamel

  1. Forrósítsuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet, és folyamatosan kevergetve enyhén pirítsuk meg.
  2. Adjuk hozzá lassan a hideg tejet, továbbra is kevergetve főzzük, míg kicsit besűrűsödik.
  3. Adjuk hozzá a krémsajtot és fűszereket, keverjük csomómentesre, és főzzük 1-2 percig, majd tegyük félre kicsit hűlni.

Töltelék

  1. Vágjuk szeletekre a gombát, majd a többi zöldséggel együtt pároljuk meg a vízen.
  2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót a sajt kivételével, és főzzük pár percig, míg a paradicsomos szósz egyneművé válik.
  3. Enyhén kivajazott jénaiba fektessük bele az első csirkelapot, tegyük rá a zöldséges szósz harmadát, öntözzük meg a besamel harmadával. Ismételjük a többi két lappal. A tetejére szórjuk rá a sajtot.
  4. Tegyük előmelegített, 180-200 fokos sütőbe, és süssük, míg a sajt bugyogni, barnulni nem kezd. (Kb. 30-40 perc.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 100 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40*35

Egy hirtelen ötlet eredménye volt ez a recept, de igazán sikeresnek bizonyult. A töltelék természetesen szabadon variálható, de ha hasonló, csak zöldséges megoldást választunk, akkor a család húsimádó tagjait először erősen lelombozhatjuk, amikor bejelentjük, hogy ma zöldséges lasagne lesz a menü, majd igencsak felcsillanthatjuk a szemüket, amikor félvállról hozzátesszük, hogy "mondjuk a tészta húsból van..."

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...