Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös rakott hús burgonyával

Tejfölös rakott hús burgonyával
Tejfölös rakott hús burgonyával
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rakott krumpli, de mégse...  :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús felkockázzuk, és a zsíron megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymát apróra vágjuk, és a tejfölbe keverjük.
  3. A krumplit meghámozzuk, és fél centis karikákra vágjuk.
  4. Egy jénaiba teszünk egy kicsit a hús alól a zsírból. Erre jön egy réteg krumpli, az összes hús, a tejföl egyharmada, só, bors, majd ismét egy réteg krumpli és a maradék tejföl. Sózzuk, borsozzuk, és beterítjük reszelt sajttal.
  5. Közepes hőfokon addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz. Ez kb. 40-45 perc.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 39 484
elküldve: 34
receptkönyvben: 1 026
elkészítve: 7/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos rakott krumpli, tejfölös-fokhagymás rakott karaj

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maya85
Maya85 Sat, 2013-03-30 10:23

En csirkehusbol csinalom meg!Szerintem azzal is finom lehet!

meszti
meszti Sun, 2013-02-24 10:24

Ma szeretném elkészíteni, de előtte még lenne egy kérdésem. Sütés közben le kell fedni a tetejét? Gondolom anélkül nem sülne át és a sajt is megégne ennyi idő alatt.

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Wed, 2012-05-30 14:53

Örülök, hogy ízlett! :)
Egyébként a krumpli nyersen került bele... :) Amíg a hús megsül, addig a krumpli is... :)

ghost91
ghost91 Mon, 2011-10-17 18:03

Kedves Beki!

Szeretem az egytál ételeket! A receptből nem tűnik ki, hogy a burgonyát meg kell-e előre főzni, vagy sem?

evacili
evacili Fri, 2012-05-18 12:47

Én a recept alapján nyers krumplira gondolok. Finom egytálételnek tűnik, ki kell próbálni.

szzsófi
szzsófi Fri, 2012-05-18 19:24

Tegnap csináltam meg, nagyon nagy sikere volt :) Én megfőztem előtte a krumplit, mivel sima rakott krumplinál is szoktam. Nagyon finom, mindenképp próbáljátok ki!

Beki
Beki Sun, 2011-09-25 18:34

Kilóra mennyit vásároljak a karajból?
Kedden el akarom készíteni, de mindig csak a szükséges mennyiséget veszem. Háát... nekem aztán bármekkora lehet az a 8 szelet. :)
Ha ígyis-úgyis felkockázzuk, akkor végülis jobb dekára tudni.

Sertéscombból is ugyanilyen jó lehet, ugye?

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Fri, 2011-09-30 08:20

Kedves Beki!

Asszem kb. egy kiló lehet a 8 szelet. Ujjnyi szeletekről van szó. Biztosan jó a sertéscomb is, de annak kicsit több idő kell, hogy megpuhuljon.

Remélem ízleni fog... :)

871
burgonya 4 db
sertés rövidkaraj 50 dkg
tejföl 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 8 ek
sajt 10 dkg
fokhagyma 5 gerezd