Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bográcsban rakott csirke

Bográcsban rakott csirke
Bográcsban rakott csirke
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elindult a bogrács szezon, ezzel a könnyű, nyári étellel kezdjünk, hogy a nehezebbekhez hozzászoktassuk a bográcsunkat! Különös kulináris élményt nyújt, egy igazi szezonindító étel.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 db csirkemell filé
  • 2 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 db zöldpaprika
  • 75 dkg burgonya (hámozva mérten)
  • 1 nagy csokor kapor
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • kevés ételízesítő
  • kevés olívaolaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a burgonyát vékonyra karikázzuk, a paprikát és az uborkát (héjastól) kicsit vastagabbra vágjuk.
  2. A kaprot finomra aprítjuk.
  3. A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, a csirkecombot kettévágjuk, az alsó részét kicsontozzuk, a felsőrészét csak a csontnál félbevágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával.
  5. Egy bogrács alját kibéleljük szalonnával, erre egy réteg húst teszünk, megszórjuk kaporral, egy-egy sor hagymával, zöldpaprikával, pici só, bors, egy sor karikára vágott krumpli, kevés olajjal meglocsoljuk, fűszerezzük ételízesítővel és borssal, egy sor uborkával befedjük, pici só. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók tartanak.
  6. A maradék kaprot a tetejére szórjuk, és meglocsoljuk a fokhagymával ízesített tejföllel.
  7. Tűz fölé akasztjuk, fedővel betakarjuk, és lassú tűzön puhára pároljuk. Akkor van kész, ha valamennyi belevaló megpuhult, és sűrű szaftja képződik. Kevergetni nem szabad, csak rázogatni! Figyelem: a tüzet midig "takarékon" tartsuk, hogy csak enyhén rotyogjon az étel!
  • költség: 2100 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 820
elküldve: 15
receptkönyvben: 98
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott csirke bográcsban, bográcsos zöldséges csirke, zöldségekkel főtt csirke bográcsban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RTJudit
RTJudit / RTJudit Sun, 2016-06-26 14:28

Nagyon finom volt, gyorsan elkészült és nem kellett a hőségben a konyhában izzadni!
Köszönöm!

V2rider
V2rider / V2rider Wed, 2013-06-26 18:31

Nagyon jó recept,biztos megcsinálom,csak az ételízesítot hagyom ki belole! :-)