r
Nosalty Logó

Gombás-húsos rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Gombás-húsos rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 504 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4672.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 2010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hártyázott rövidkarajt vékonyabb szeletekre vágjuk. A szeleteket kiklopfoljuk, majd tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk, én kb. 1x1 cm-es kockákra vágtam.
  2. A húst egy kisebb tálba tesszük. Meghintjük 1 kiskanál ételízesítővel (én saját készítésűt használtam) vagy sóval, és egy evőkanál olívaolajat teszünk hozzá. Összekeverjük, és félretesszük addig, amíg a többi hozzávalót előkészítjük.
  3. A gombát feldaraboljuk, majd egy evőkanál olajon 5-6 perc alatt lesütjük. A hagymát vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe belekeverünk egy kevéske sót, egy evőkanál olajat és a reszelt sajt negyedét. A burgonyát megtisztítjuk, és vékony kb. 3-4 mm vastag karikákra vágjuk. A burgonyát összekeverjük egy kiskanál ételízesítővel és egy evőkanál olajjal. Félretesszük.
  4. Egy méretes tepsibe vagy hőálló edénybe egyenletesen elterítjük a felkockázott, sós húst. Erre rárakjuk a felszeletelt hagymát, a hagymára a sült gombát. A gomba tetejére kézzel rárakosgatjuk az olajos-sós burgonyaszeleteket. A burgonyára kenjük a sajtos tejfölt.
  5. Az edényt alufóliával letakarjuk, és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Így sütjük kb. 40 percig. Ezután levesszük az edényről a fóliát. Megszórjuk a maradék sajttal. Visszatéve a sütőbe 190 C-on a sajt pirulásáig sütjük. Ez kb. 10-15 perc.
  6. Az aranybarnára pirult, illatozó ételünket langyosan tesszük asztalra, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7298
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-húsos rakott burgonya
Lizinka_ 605 recept

Nagyon finom étel. Valóságos ízkavalkád. Aki elkészíti, nem fog csalódni benne. Nálunk családi kedvenc.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...