Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsazsíron párolt zöldségleves

Kacsazsíron párolt zöldségleves
Kacsazsíron párolt zöldségleves
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy zöldséglevest szerettem volna készíteni, amiben annyira picike a karalábé és a zellergumó, hogy nem lehet észrevenni, nem lehet kipiszkálni, a tányér szélére, mivel nagyon finomak és egészségesek, ősszel és télen szükség van a vitamintartalmukra, az ízük mellett is. A leves bevált, ízlett, egyszer tésztával, egyszer apró pici burgonyagombócokkal (4 db főtt burgonyából készítve).

A kissé finnyásabb, "én ezt nem szeretem" kijelentésű fiúgyermeket nevelő, illetve férfiakat etető anyukáknak, nőknek egy jó taktika, hogy benne is legyen a zöldség, meg nem is, el is fogyjon, és mégse tudják, konkrétan mi volt benne, mert oly picike, hogy szinte szétfő, nem látszik, csak az íze érződik. Ehető és finom, a cél elérve.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A levesbetéthez

  • 250 g tészta (eperlevél, gyufatészta vagy burgonyagombóc)

ajánlat

Tehetünk bele zöldborsót, zöldhüvelyű zöldbabot, csiperkegombát, akár brokkolit vagy karfiolt rózsáira szedve. Kinek milyen zöldsége van otthon, vagy milyet szeret.

Második fogásnak egy tésztás étel, akár sós, akár édes ízesítésben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy fazékban a kacsazsíron az összes aprított, kicsire vágott, lereszelt zöldségeket fedő alatt megpároljuk, amikor kicsit összesett, beletesszük a burgonyát.
  2. Felöntjük vízzel, beletesszük a fűszereket, fedő alatt kb.160 fokon kb. 45-50 percig lassan forralva főzzük, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  3. Ha megfőtt, beletesszük a tésztát (esetleg a pici kis burgonyagombócokat, külön vízben is kifőzhetjük, és úgy tálaljuk a leveshez külön), és ha a tészta megfőtt, pár perc, és készen van, kikapcsoljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 127
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

finomra vágott párolt zöldségleves, karalábés leves, zöldségleves gazdagon, karalábés zellerleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

518
kacsazsír 1 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 4 db
lecsópaprika 4 dkg
burgonya 10 db
babérlevél 1 db
őrölt fűszerkömény 1.5 teáskanál
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
tészta 250 g