Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsó-leves paradicsomlével, zöldséggel

Csicseriborsó-leves paradicsomlével, zöldséggel
Csicseriborsó-leves paradicsomlével, zöldséggel
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer a lányom úgy érkezett haza, hogy neki készítsek csicseriborsó-levest..... én vásároltam is üvegeset, és elkészítettem..... tetszett neki!!! Egyébként a csicseriborsó sokkal jobban emészthető, mint más hüvelyesek, ezért én előszeretettel használom!!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Én ezt az ételízesítőt használom: Házi ételízesítő Iluskától

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd piros fűszerpaprikával szórjuk, pici vizet öntünk alá. Hozzátesszük a zöldségeket (répát, fehérrépát, zellert), amit apróra vagdostunk. Majd a fokhagymát is. Pároljuk, közben kevergetve. A borsót is beleöntjük.
  2. Paradicsomlével felöntjük. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, kakukkfűvel. Majd amennyi levest szeretnénk, felöntjük vízzel. (Én 3 litert írtam). Főzzük, amíg majdnem minden puhára fől. Hozzátesszük a kockára vágott burgonyát, és még 30 percig főzzük.
  3. A végén aprított petrezselyemmel szórjuk, és a borsikafüvet is beletesszük. Melegen tálaljuk, esetleg leves tésztát főzünk mellé. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 907
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos csicseriborsó leves, csicseriborsóleves, zöldséges csicseriborsó leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

315
csicseriborsó konzerv 540 g
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fűszerpaprika 1 teáskanál
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
paradicsomlé 2 dl
ételízesítő 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
víz 3 l
burgonya 3 db
borsikafű 1 kávéskanál
petrezselyem 1 teáskanál