r
Nosalty Logó

Jamie török laposkenyere

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Jamie török laposkenyere
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A laposkenyérhez

A salátához

Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A laposkenyérhez

A salátához

Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A laposkenyérhez

A salátához

Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4231 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3828.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    561 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    3745 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    16923 micro
  • Lut-zea
    3308 micro
Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1104 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A laposkenyérhez

A salátához

Elkészítés

A laposkenyérhez

  1. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd rádobjuk a darált húst. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk római köménnyel és fűszerpaprikával.
  2. Hozzámorzsoljuk a diót, és belecsipkedjük a rozmaringleveleket, folyamatos kavargatás mellett aranybarnára pirítjuk.
  3. A fokhagymát belenyomjuk a bárányhúsba, hozzákeverjük a paradicsompürét, belefacsarjuk a citrom levét, és lehúzzuk a tűzről.
  4. A tortillákat egy tepsibe fektetjük, és egy kanállal elegyengetjük rajta a húsos ragut, majd 5 percre betoljuk a sütőbe.

A salátához

  1. Megtisztítjuk a zöldhagymát, kicsumázzuk a paprikát, és a salátával, a többi zöldséggel, valamint a fűszerekkel együtt robotgépben felszeleteljük, és egy tálra tesszük.
  2. Az ecetet összekeverjük az olajjal, sózzuk, és összeforgatjuk az salátával.
  3. A megsült laposkenyerekre teszünk egy keveset a salátából, majd megszórjuk feta sajttal.
  4. Csodásan passzol még hozzá a humusz, a chiliszósz vagy a savanyított chili is.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 380
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 25215
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver 15 perces szakácskönyvének egy újabb gyöngyszeme. Mi odáig voltunk érte!

Hozzávalók

A laposkenyérhez

A salátához

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...