r
Nosalty Logó

Jambalaya SPAR konyhájából

SPAR
Jambalaya SPAR konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

719
Kalória
30.8g
Fehérje
82.7g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
600.7g
Víz
109.6g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2874 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2375.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    1727 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    600.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    2306 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    8478 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 719 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9501.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    6909 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    330.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    2402.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1171 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    604 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1175 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    9224 micro
  • β-crypt
    955 micro
  • Likopin
    33910 micro
  • Lut-zea
    6334 micro
Összesen 2874 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    995 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A vajat és az olívaolajat felhevítjük, és zsírjára pirítjuk a felkarikázott kolbászt, majd kiszedjük.
  2. Ugyanebbe az edénybe beletesszük a finomra vágott zellert, hagymát, a feldarabolt paprikát, és néhány percig pirítjuk, amíg meg nem puhulnak. Hozzáadjuk a fokhagymát, az oreganot és a kakukkfüvet, elkeverjük, és beletesszük a paradicsomot és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és átkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a leveskockából készített alaplevet és a babérlevelet, felforraljuk, és beletesszük a rizst. Amikor a rizs már majdnem kész, hozzákeverjük a megtisztított garnélát, és készre főzzük.
  4. Aprított újhagymával és petrezselyemmel megszórva, citrommal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Különleges, kifejezetten nyári egytálétel, ami zseniálisan finom.

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...