Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paella csirke nélkül

Paella csirke nélkül
Paella csirke nélkül
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor külföldre utazunk, igyekszem megkóstolni az adott ország nemzeti ételeit, van amelyik ízlik, és volt néhány olyan is, ami nem. Ez egy remek spanyol recept: egyszerű, finom, és még egészséges is. Aki nem kedveli a tengeri herkentyűket, de a halat megeszi, ki is hagyhatja belőle a rákot. Sőt: hal helyett csirkével elkészítve is ízletes.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halból távolítsuk el a szálkákat. Ha végigsimítjuk a kezünkkel, akkor érezhetjük, hogy hol vannak, és az ujjunkkal ki is csippenthetjük őket. (De ha pl. afrikai harcsafilét veszünk, akkor annak csak egy oldalán vannak bordaszerűen nagy "szálkák", inkább már csontok, amiket egyszerűen ki tudunk vágni.) A halhúst kockázzuk fel. A rákokat is öblítsük le. Ha mirelit zöldborsót használunk, azt is öblítsük át meleg vízzel.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kockázzuk fel a vöröshagymát. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket is, reszeljük le őket, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón.
  3. A paradicsomok tetejét vágjuk be kereszt alakban, és öntsünk forró vizet rájuk, hagyjuk állni őket 2-3 percig. Vegyük ki a vízből a paradicsomokat, és hámozzuk le a héjukat, kockázzuk fel a húsukat.
  4. Tegyük az olajat egy nagy serpenyőbe (vagy wokba), és pirítsuk üvegesre benne a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és a halat is: pirítsuk fehérre a halkockákat. Végül tegyük hozzá a rizst, a paradicsomot és a borsót. Szinte azonnal szórjuk rá a sót, a pirospaprikát és a majorannát, így pirítsuk 1-2 percig (nem lesz keserű).
  5. Öntsük fel a rizst a sáfrányos borral, és gyakori kevergetés mellett hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol. Tegyük át a rizses keveréket egy sütőbe helyezhető edénybe (pl. jénaiba), és öntsük fel a húslével, helyezzük el a tetején a garnélákat, és toljuk a sütőbe úgy 30-35 percre. 5 perc után mérsékeljük a lángot 170 fokra. Citromkarikákkal tálaljuk.
  6. Nem muszáj sütőbe tennünk a rizst: miután átpirítottuk, öntsük fel a húslével, dobjuk rá a garnélát, fedjük le, és takaréklángon főzzük puhára a rizst.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 496
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros rizs tenger gyümölcseivel, spanyol rizses egytál garnélával, sütőben sült rizs tengeri herkentyűkkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405
rizs 200 g
garnéla 250 g
kagylóhús 200 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 2 db
zöldborsó 150 g
sáfrány 1 teáskanál
fehérbor 2 dl
1 tk
majoranna 1 tk
alaplé 7 dl
napraforgó olaj 2 ek