r
Nosalty Logó

Paella csirke nélkül

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
edan
Paella csirke nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1626 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2323.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9294 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    6975 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    954.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    1621 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3985 micro
Összesen 1626 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    254 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halból távolítsuk el a szálkákat. Ha végigsimítjuk a kezünkkel, akkor érezhetjük, hogy hol vannak, és az ujjunkkal ki is csippenthetjük őket. (De ha pl. afrikai harcsafilét veszünk, akkor annak csak egy oldalán vannak bordaszerűen nagy "szálkák", inkább már csontok, amiket egyszerűen ki tudunk vágni.) A halhúst kockázzuk fel. A rákokat is öblítsük le. Ha mirelit zöldborsót használunk, azt is öblítsük át meleg vízzel.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kockázzuk fel a vöröshagymát. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket is, reszeljük le őket, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón.
  3. A paradicsomok tetejét vágjuk be kereszt alakban, és öntsünk forró vizet rájuk, hagyjuk állni őket 2-3 percig. Vegyük ki a vízből a paradicsomokat, és hámozzuk le a héjukat, kockázzuk fel a húsukat.
  4. Tegyük az olajat egy nagy serpenyőbe (vagy wokba), és pirítsuk üvegesre benne a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és a halat is: pirítsuk fehérre a halkockákat. Végül tegyük hozzá a rizst, a paradicsomot és a borsót. Szinte azonnal szórjuk rá a sót, a pirospaprikát és a majorannát, így pirítsuk 1-2 percig (nem lesz keserű).
  5. Öntsük fel a rizst a sáfrányos borral, és gyakori kevergetés mellett hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol. Tegyük át a rizses keveréket egy sütőbe helyezhető edénybe (pl. jénaiba), és öntsük fel a húslével, helyezzük el a tetején a garnélákat, és toljuk a sütőbe úgy 30-35 percre. 5 perc után mérsékeljük a lángot 170 fokra. Citromkarikákkal tálaljuk.
  6. Nem muszáj sütőbe tennünk a rizst: miután átpirítottuk, öntsük fel a húslével, dobjuk rá a garnélát, fedjük le, és takaréklángon főzzük puhára a rizst.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6398
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor külföldre utazunk, igyekszem megkóstolni az adott ország nemzeti ételeit, van amelyik ízlik, és volt néhány olyan is, ami nem. Ez egy remek spanyol recept: egyszerű, finom, és még egészséges is. Aki nem kedveli a tengeri herkentyűket, de a halat megeszi, ki is hagyhatja belőle a rákot. Sőt: hal helyett csirkével elkészítve is ízletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...