adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g csirke alsócomb135 kcal
-
50g garnéla36 kcal
-
25g polip21 kcal
-
25g kagyló13 kcal
-
25g tintahalkarika20 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
75g hal alaplé5 kcal
-
125g rizs448 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
43g citrom7 kcal
Összesen
717
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
200g garnéla142 kcal
-
100g polip82 kcal
-
100g kagyló52 kcal
-
100g tintahalkarika79 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
300g hal alaplé21 kcal
-
500g rizs1790 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
170g citrom26 kcal
Összesen
2857
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
22.1g csirke alsócomb24 kcal
-
8.8g garnéla6 kcal
-
4.4g polip4 kcal
-
4.4g kagyló2 kcal
-
4.4g tintahalkarika3 kcal
-
4.4g paradicsom1 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
4.4g zöldborsó4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
13.3g hal alaplé1 kcal
-
22.1g rizs79 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
7.5g citrom1 kcal
Összesen
126
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1683.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 591 mg
-
Nátrium 810 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 253.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 740 micro
Összesen
717
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.5 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 737 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6732.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 2363 mg
-
Nátrium 3240 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 436.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1015.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 34 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1367 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 342 micro
-
α-karotin 123 micro
-
β-karotin 902 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2959 micro
Összesen
2857
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 114 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirke alsócomb
-
20 dkg garnéla
-
10 dkg polip
-
10 dkg kagyló
-
10 dkg tintahalkarika
-
1 db paradicsom
-
1 kis fej vöröshagyma
-
10 dkg zöldborsó
-
só ízlés szerint
-
3 dl hal alaplé
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A csirkét és a tengeri herkentyűket előkészítjük, tisztítjuk.
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, pár perc múlva beletehetjük a csirkecombokat, átsütjük, utána hozzáadjuk a tengeri herkentyűket is.
- Felöntjük vízzel, amíg el nem lepi, sózzuk, hozzáadjuk a sáfrányt. Főzésnél vegyük figyelembe, hogy a csirkehús lassabban puhul meg, mint a tengeri herkentyűk.
- Kb. fél óra múlva, amikor a csirke már megpuhult, adjuk hozzá a rizst, főzés közben az elfőtt vizet pótolni kell. Hozzáadjuk a zöldborsót is.
- Kis lángon főzzük, amikor a rizs már majdnem megpárolódott, berakhatjuk a sütőbe 10 percre.
- Tálaláskor citromlével kínáljuk, és citromkarikákkal díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 47098
- Feltöltés dátuma: 2011. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A paella az egyik legismertebb spanyol étel, szinte mindenki kipróbálja, amikor Spanyolországban jár. Én 10 évi kint tartózkodásom alatt sokszor elkészítettem ezt az ételt, sokáig keresgettem a megfelelő receptet, mivel akár hány ház, annyiféle képpen készítik. Végül egy andalúz barátnőm receptje alapján készítettem. Amit most meg is osztottam veletek. Remélem, könnyen érthetően írtam le az elkészítés módját, nagy jó étvágyat kívánok hozzá!