Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Valenciai paella 2.

Valenciai paella 2.
Valenciai paella 2.
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paella az egyik legismertebb spanyol étel, szinte mindenki kipróbálja, amikor Spanyolországban jár. Én 10 évi kint tartózkodásom alatt sokszor elkészítettem ezt az ételt, sokáig keresgettem a megfelelő receptet, mivel akár hány ház, annyiféle képpen készítik. Végül egy andalúz barátnőm receptje alapján készítettem. Amit most meg is osztottam veletek. 
Remélem, könnyen érthetően írtam le az elkészítés módját, nagy jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét és a tengeri herkentyűket előkészítjük, tisztítjuk.
  2. Az apróra vágott  vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, pár perc múlva beletehetjük a csirkecombokat, átsütjük, utána hozzáadjuk a tengeri herkentyűket is.
  3. Felöntjük vízzel, amíg el nem lepi, sózzuk, hozzáadjuk a sáfrányt. Főzésnél vegyük figyelembe, hogy a csirkehús lassabban puhul meg, mint a tengeri herkentyűk.
  4. Kb. fél óra múlva, amikor a csirke már megpuhult, adjuk hozzá a rizst, főzés közben az elfőtt vizet pótolni kell. Hozzáadjuk a zöldborsót is. 
  5. Kis lángon főzzük, amikor a rizs már majdnem megpárolódott, berakhatjuk a sütőbe 10 percre.
  6. Tálaláskor citromlével kínáljuk, és citromkarikákkal díszíthetjük. 
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 36 844
elküldve: 5
receptkönyvben: 212
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

McTömlek (Mesi)

Mióta szakács: 2010.09.05.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paella valenciana, spanyol rizses egytál csirkével és tenger gyümölcseivel, mediterrán rizses egytál sáfránnyal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-01-12 09:23

Kedves Mesi!Nagyon jó ötlet, és finom is. Végre Nyár,legalább, csak megidézve, de már haladunk.Elmentve,köszi szépen.:-))Éva-Anyóca

715
csirke alsócomb 4 db
garnéla 20 dkg
polip 10 dkg
kagyló 10 dkg
tintahalkarika 10 dkg
paradicsom 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
zöldborsó 10 dkg
0 ízlés szerint
sáfrány 1 csipet
hal alaplé 3 dl
rizs 50 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citrom 1 db