Chilipaszta

Leírás

A chilipaszta chilipaprika felhasználásával készült alapanyag. Általában a paprika mellett tartalmaz paradicsomot, zöldfűszereket és valamilyen növényi olajat is. A chili Dél-Amerikából származó kultúrnövény, mely mára az egész világot meghódította. A köznyelvben a csípős paprikák összességét nevezik így. A chili fogyasztása jótékony hatással van az emésztésre. Hatóanyaga – ami egyben csípősségéért is felelős – a kapszaicin. A paprikák csípősségének mértékegysége a Scoville-egység; a Droset Naga elnevezésű chilipaprika Scoville-értéke a legmagasabb, tehát ez a világ legerősebb paprikája. (Összehasonlításképp: a Jalapeno paprika Scoville-értéke a Dorset Nagáénak százada.) A chilipaszta sokoldalúan felhasználható alapanyag. Ízesíthetünk vele leveseket, pizzákat, pácolhatunk vele húsokat. A nagyobb áruházakban megvásárolható, de otthon is könnyűszerrel elkészíthetjük.

Chilipaszta
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Chilipaszta

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm chilipaszta?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

45 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...